Ovo je sve što trebate znati o novoj iPhone “sedmici”

08/09/2016

Apple je jučer na velikom predstavljanju u San Franciscu najavio novi iPhone 7 i 7 Plus, koji dolazi u aluminijskom kućištu kao i prethodnici, ali vodootporan, s novom “home-button” tipkom osjetljivom na pritisak, novo dvostrukom kamerom, a dolazi i bez utičnice za slušalice. ovo su najvažnije stvari koje trebate znati o "sedmici"

“Ovo je najbolji iPhone koji smo ikad napravili”, izjavio je direktor Applea Tim Cook (kao uvijek:) No, čini se da bi ta njegova teatralna izjava mogla biti istina.

Ovo je 7 točaka koje morate znati o novom iPhone pametnom, možda najpametnijem telefonu na svijetu, s oznakom 7.

Cijene i datum

Prednarudžbe u SAD-u počinju 9.9.2016., a u dućanima će biti 16.9.. Cijene se, opet, u Americi kreću od 649$. Informacije za hrvatsko tržište još nemamo

Dizajn: vodootporno, nove boje, i novi zvučnici

iphone7 4

Novi iPhone 7, nema dvojbe, ljepši je nego ikad, a dolazi u formatu 138.3 x 67.1 x 7.1mm kao i iPhone 6S. najveća novost je to što je iPhone 7 vodootporan, i otporan na prašinu. To ga čini konkurentnim sa Samsungovim Galaxy S7 i nećete morati brinuti da će s esmočiti ako pada kiša. Osim u srebrnoj, zlatnoj, zlatnoj i rozo-zlatnoj, nova sedmica dolazi i u dvije vrste crne: Jet Black i Matte Black (ovaj potponji ima i crni Apple logo na počeđini).

Ono što će se sviđati audiofilima je čćinjenica da sedmica dolazi (po prvi pod kod iPhonea) sa stereo superkvalitetnim zvučnicima.

Slušalice

iphone7 3

Ono o čemu se najviše priča su slušalice, koje su kod novog iPhonea, nemaju univerzalni 3.5mm utikač, već “Lightning” tehnologiju kakvu već imaju slušalice Beats. “Lightning” konektor i adapter pretvarač iz nove u analognu tehnologiju, će doći u kutiji s novim telefonom. Apple je najavio i novi par slušalica EarPod koje su bežične, zvane AirPods. te će bežične slušati doći na SAD tržište krajem 10. mjeseca, i koštat će 170$.

Plus dual-kamera

iphone7 2

Novi iPhone će imati bolju, jaču, savršeniju kameru s velikim senzorom od 12-megapiksela, bržu leću f1.8 za bolje fotke u lošim uvjetima (čitaj, noćni selfieji) i novu generaciju fleša, te optičku stabilizaciju za video-uratke (čitaj, “snimam video iz auta, a sve se drma”)


A10 i baterija

Kao što se očekuje, iPhone 7 će imati bolji, brži procesor – the Apple A10 Fusion zamjenjuje A9 fiz prošlogodišnjeg iPhonea 6S. Novi “quad-core! procesor će biti 120x bolje perrformanse od originalnog, prvog iPhonea.

Zaslon

iphone7 7

Novi iPhone dolazi s 4.7-inčni zaslon sa rezolucijom 1334×750, koji donose 326ppi pikselnu gustoću – baš kao i prošlogodišnji modeli - što je dobra stvar.

“Home button”

Tipka “home button” po novom postaje osjetljiva na pritisak, što je tehnologija koja se koristi u Appleovim laptop-kompjutorima MacBook, što tipku čini osjetljivijom na naše komande, i “inteligentnijom”.

Naše presuda?

Novi iPhone 7 je bolji, brži, vodootporan je, i dolazi u novim bojama (mi jedva čekamo vidjeti mat-nijansu uživo) i dolazi s famoznom kamerom – i to je zapravo to. A to možda nije dovoljno da nekoga tko već ima iPhone 6 ili 6S, odmah pojuri prema prvom Apple prodajnom mjestu. Pogotovo što se već sada priča o velikog premijeri povodom 10-godišnjice iPhone koji će se zbiti slijedeće 2017. godine…

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj