ODRŽIVA HRVATSKA – Živi i djeluj u skladu s prirodom već danas!

13/12/2021

ŽUTI OKVIR ZA ODRŽIVI RAZVOJ, ZNANOST I OBRAZOVANJE – dodjela godišnjih nagrada magazina National Geographic Hrvatska, 15.12.2021. godine u Zagrebu

Magazin National Geographic Hrvatska nastavlja i ove godine projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, kako bi potaknuli zanimanje ljudi za učenjem i sudjelovanjem u održivom razvoju.

Već treću godinu National Geographic Hrvatska medijski je lider u promicanju ideje održivog življenja, a sveobuhvatni projekt Održiva Hrvatska provodi se uz podršku Ureda predsjednika Republike Hrvatske, pokroviteljstvo Grada Zagreba, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te partnera projekta RTL.

NG 2

Moto National Geographica je „Nadahnjujemo ljude da skrbe o svom planetu“, a Ujedinjeni narodi su utvrdili 17 ciljeva održivog razvoja koji će osigurati opstanak i planeta Zemlje i ljudske civilizacije. To su bili poticaji da pokrenemo akciju „žutog tepiha“! Za razliku od „crvenog tepiha“, kojim kroče znamenite i popularne osobe iz svijeta estrade, sporta, politike, žutim će tepihom kročiti osobe iz domena znanosti, obrazovanja, gospodarstva, svakodnevnog života i aktivnosti, osobe koje nam možda nisu poznate, koje možda nisu slavne, ali to nedvojbeno zaslužuju biti jer svojim radom i postignućima pridonose napretku i održivosti planeta i naše uljudbe.

NG 7

Oni su pravi celebrityji budućnosti! Magazin National Geographic Hrvatska proteklih je mjeseci pozivao čitatelje da nominiraju svoje kandidate – pojedinca, tim, tvrtku, instituciju, organizaciju ili udrugu, a stručni žiri će odlučiti tko je dobitnik Žutog okvira u navedenim kategorijama za 2021. godinu.

Tema kojom se projekt najviše bavi i ove godine je CIRKULARNA EKONOMIJA, koja je ključna za cjelokupni održivi razvoj, a poziv za nominirane odnosi se na radove u svih 17 kategorija održivog razvoja. Pratite događanja povezana s održivim razvojem i žutim okvirom na mrežnim stranicama http://odrzivahrvatska.hr

new

Budite dio ŽUTOG OKVIRA i borite se s nama za ODRŽIVU HRVATSKU!

U srijedu, 15. prosinca, u zagrebačkom Hotelu Hilton Garden Inn održat će se svečana dodjela prestižnih nagrada ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuje magazin National Geographic Hrvatska odajući tako priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koje u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj