Održite kondiciju i na godišnjem: Uzbudljivi ljetni sportovi u kojima ćete uživati i istovremeno ostati u top formi

01/07/2020

Stavite na popis obaveza sljedeće aktivnosti, jer će vam ovo biti najbolje sportsko ljeto dosad!

Već dva tjedna izostanka s treninga mogu imati značajne posljedice za sve one koji su navikli na red, rad i disciplinu kad je u pitanju sport. No, odlazak na godišnji ne mora značiti da trebate isključivo ljenčariti na plaži. Nema ništa ljepše od trčanja uz more u rano jutro, a uvijek u blizini možete pronaći i teretanu. 

No kako bi bilo da ovog ljeta isprobate nešto novo? Ljetni sportovi znaju biti iznimno zabavni i uzbudljivi, a istovremeno zahtjevni, što će cijeniti svi oni koji se vole malo potruditi za rezultate. 

Stand-up paddling ili SUP joga

Vjerojatno ste već čuli i vidjeli kako izgleda stand-up paddling (SUP), odnosno uspravno veslanje na dasci, no jeste li se okušali u njemu? Na prvi se pogled doima prilično lako, no održavanje ravnoteže na dasci na vodi zahtijeva angažman svih mišića u tijelu. I kad ste konačno savladali taj prvi korak, vrijeme je da zaveslate. Imate samo jedno veslo te se morate lagano u struku okretati s jedne strane na drugu a da pritom ne padnete u vodu. Pokoji pad je neizbježan, ali i zabavan, pa se nemojte zbog toga pretjerano gristi. Sat vremena SUP-a bez sumnje je izvrstan trening. A jeste li ikad na dasci za SUP pokušali izvesti pozu krijesnice? SUP joga podiže izazov održavanja ravnoteže na potpuno novu razinu. Odličnu SUP dasku na napuhavanje za početnike možete pronaći u Decathlonu. Izrazito je stabilna, velika i jednostavna za rukovanje, a pakira se u ruksak, tako da je uvijek možete ponijeti sa sobom.

2

Uzbuđenje na rijeci

Odaberite jednu od mnogobrojnih hrvatskih rijeka i upustite se u avanturu kajakarenja. Brzaci i slapovi podići će vam adrenalin i učiniti ovo aktivnošću za pamćenje, a veslanje i upravljanje kajakom bit će priličan izazov za vaše mišiće. Organizirano kajakarenje traje po više sati, pa ponesite sa sobom vodu i nešto za pojesti. Dobro će vam doći Decathlonov vodootporni ruksak u koji možete spremiti sve potrepštine.

Istražite podmorje

Plivanje je svakako jedan od najboljih sportova za aktivaciju cijelog tijela, no zašto ne biste tijekom treninga uživali u prekrasnom pogledu? Decathlonova maska za ronjenje s disalicom, Easybreath, osmišljena je na način da vam omogući dulji boravak pod vodom. Uz Easybreath masku možete slobodno disati kroz nos, a na vrhu disalice nalazi se mehanizam koji priječi ulazak vode, što vam omogućuje duže zarone. Zahvaljujući panoramskom gledanju, kroz masku imate vidno polje od čak 180°, što vam omogućuje da maksimalno uživate istražujući podmorje dok je istovremeno cijelo tijelo aktivno tijekom kretanja kroz vodu.

4

Zabava s loptom na vrelom pijesku

Jedan od najboljih i najzabavnijih ljetnih sportova svakako je odbojka na pijesku. Za nju vam ne treba praktički ništa osim prikladne lopte za odbojku i mreže. Dođete na plažu, izujete japanke i spremni ste za meč. Glavna odbojkaška pozicija je polučučanj, a igra uključuje mnogo skokova, bacanja i oštrih promjena smjera, dok vam pijesak istovremeno otežava kretanje. Uz odbojku na pijesku, garantirano ćete se iznojiti i umoriti te potrošiti oko 470 kalorija u sat vremena. Za predah između setova ponesite sa sobom sklopivu stolicu s držačem za bocu hladne vode. Trebat će vam!

Uspon na planinu

Trekking je kombinacija pješačenja i planinarenja, a u samo jednom satu trekkinga možete sagorjeti više od 500 kalorija, ovisno o težini uspona i tempa kojim se krećete. U svakom slučaju, uspon će aktivirati cijelo tijelo, posebno njegov donji dio, a istovremeno ćete uživati u čistom zraku i predivnoj prirodi. Koliko će vam naporno biti, ovisi i o težini prtljage koju ponesete. Kada stignete do vrha, priuštite si odmor, zaslužili ste. Za piknik ponesite sa sobom hranu i piće, a dobro će vam doći i  sklopiva stolica za kampiranje te zaklon za planinarenje kao zaštita od sunca. Decathlon zaklon za planinarenje toliko je lagan i kompaktan da stane u praktički svaki ruksak.

3

Udvoje je bolje

Zabava je uvijek bolja kad je možemo s nekim podijeliti, pa ako idete na ljetovanje u društvu, pobrinite se da imate svu opremu koja će vam trebati za aktivan tempo. U Decathlonovoj ponudi je širok izbor kratkih kupaćih hlača za surfanje napravljenih od rastezljive tkanine za veću slobodu pokreta, majica dugih rukava za surfanje s UV zaštitom i još mnogo toga što će vama i vašem partneru omogućiti bezbrižno i sigurno bavljenje sportskim aktivnostima.

Posjetite Decathlon web shop i istražite ponudu najvećeg sportaša u gradu! Za vaše najbolje ljeto dosad pripremili smo najveću ponudu sportske opreme. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj