Odlaze li lajkovi u povijest?

29/01/2016

Iako svakoga dana na Facebooku nešto lajkamo više od 6 milijardi puta, omiljena društvena mreža uskoro će uvesti drastičnu promjenu na ovome polju...

Jeste li znali da svakoga dana, svi zajedno diljem svijeta, nešto lajkamo čak 6 milijardi puta? Taj famozni 'lajk' koji je posljednjih godina glavom zavrtio privatnim korisnicima, ali i brojnim uspješnim biznisima koji su kroz ovaj način komunikacije dobivali izravan uvid u zadovoljstvo korisnika određenim proizvodima i uslugama uskoro bi trebao postati stvar prošlosti, barem u onom obliku u kojem ga poznajemo još od prvoga dana korištenja Facebooka.

O uvođenju 'dislike' opcije špekulira se već neko vrijeme, a sada je Chris Cox, direktor Facebooka za proizvode, napokon i službeno potvrdio kako će uskoro Facebook svim svojim korisnicima nuditi čak 6 različitih opcija kojima će iskazivati svoju reakciju na objavljeni sadržaj. Tako će uz već dobro poznati 'like' korisnici moći izraziti 'ljubav', 'smijeh', 'iznenađenje', 'tugu' i 'ljutnju', a ove bi novosti korisnicima trebale postati dostupne kroz nekoliko narednih tjedana.

2

Iako smo se na klasične lajkove navikli u tolikoj mjeri da nam je gotovo potpuno nezamislivo predočiti si ikakve promjene, ovim se promjenama zapravo iskreno radujemo. Naposljetku, barem više neće biti zabune što je nečija reakcija trebala značiti!
Photo credit: YouTube, Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj