Odgledali smo 'Dead to Me' na Netflixu.

08/05/2019

I imamo puno pitanja.
[Pažnja: ovaj tekst sadrži SPOLIER ALERT.]

Ako ste, kao mi, odgledali prvu sezonu Netflix serije ‘Dead to Me’, sigurno imate puno pitanja, kao i mi. Ako niste, bookmarkirajte ovaj tekst, i trčite do prvog ekrana koji ima Netflix, i kada se vratite ludi zbunjeni, pročitajte ga.

Radi se o crnoj komediji u kojoj je glavni lik Jen (Christina Applegate), udovica kojoj je muž poginuo u automobilskoj nesreći (netko ga je zgazio, i pobjegao s mjesta nesreće). Dok se pokušava nositi sa boli, i dok pokušava otkriti tko ga je ubio, upoznaje Judy (koju glumi Linda Cardellini), ženu koja se čini kao da je hodajuće sunce… barem u početku.

Netflix još nije potvrdio da je druga sezona u planu, ali čini nam se da bi trebali. Pod hitno! Jer, cijela priča završila je s previše upitnika iznad naše glave. Drugim riječima, druga sezona je apsolutno nužna.

Ovo su, dakle, naša najakutnija pitanja koje imamo nakon što smo odgledali prvu 'Dead to Me' sezonu:


KAKO JE STEVE ZAVRŠIO?

SAEED ADYANI : NETFLIX

Kao što znate, bivši dečko Judy, Steve (kojeg glumi histerično privlačni James Marsden) je umro. Na kraju posljednje epizode, vidimo scenu u kojoj Steve mrtav pluta u bazenu. Bilo bi logično pretpostaviti da ga je Jen ubila, jer scena je u njezinom bazenu, a netom prije toga je susjeda zamolila da joj pokaže kako se koristi pištolj. Susjed joj je usput rekao da u Kaliforniji postoji zakon koji dozvoljava ubiti nekoga na svom posjedu nakon što ste ga upozorili da napusti taj isti posjed. (Krasan zakon, BTW.)

Ali, ako malo bolje razmislimo, Steve je pogođen hicem s leđa. Liz Feldman, glavna scenaristica serije, rekla je u jednom intervjuu da “sve što može reći je da nigdje ne piše da ga je ona [Jen] ubila.” A to u prijevodu znači: “nemate pojma što se desilo.”

ŠTO ĆE NAPRAVITI SA TIJELOM?

Imamo osjećaj da bi Jen i Judy mogle napraviti nešto jako glupo kada govorimo o Steveovom tijelu. Za ovu tvrdnju nemamo baš nekih dokaza, osim činjenice da Judy, iako je zgazila čovjeka i pobjegla s mjesta nesreće kroz sve epizode ne pokazuje baš neke znakove lukavštine i sofisticiranog kriminalnog uma, kao niti Jen koja nema ama nikakvog iskustva s ubojstvima.

ŠTO SE TIČE BJEŽANJA S MJESTA NESREĆE, ŠTO JE S TIM?

Nemojmo zaboraviti da je Judy doslovce ubila Jenovog muža, i još nam nije jasno kako će se ta priča rasplesti. Jen je s tom činjenicom upoznata, saznala je, ali čini se da je promijenila mišljenje o tome kada je saznala da je Steve bio s njom u autu. Policiji je već rekla da misli da je njezinog muža ubio auto koji je vozila Judy, ali joj se nekako čini da Judy ne bi pobjegla da s njom u autu nije bio Steve.

OK, A ŠTO JE S NICKOM?

NETFLIX

Nick (kojeg tumači Brandon Scott) simpatični je policijski inspektor u kojeg se Judy zatreskala, i odmah nakon toga saznala da je upravo on zadužen za istragu o nesreći koja se desila Steveu. Judy ga je nakon toga napucala jer je shvatila da još uvijek voli Stevea. No, ono što ne znamo je hoće li mu se vratiti?

HOĆE LI JUDY BITI UHAPŠENA?

NETFLIX-1557262106

Detektivka Perez (Diana Maria Riva) spomenula je koliko je komplicirano nekoga optužiti (i uhapsiti) za tzv. “hit-and-run” (u prijevodu, zgaziti i pobjeći s mjesta nesreće). OK, to smo shvatili. Jako je komplicirano nekoga optužiti za takav zločin, zbog pravnog sistema koji nije savršen, i to nam se nije sviđalo onda kada nismo znali tko ga je ubio… ali sada kada znamo da je to Judy, ne neki način nam se sviđa! A tu se postavlja pitanje: zašto navijamo za Judy kada je ona ubojica?


U svakom slučaju, Netflixu, ako ovo čitaš, daj nam drugu sezonu. Trebamo je!

Fotografije: Saeed Adyani / Netflix

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj