Promo

Novi Cosmo ili pedeset nijansi ružičaste

24/10/2017

Tko kaže da boja za cure nije moćna, strastvena i utjecajna. U novom broju Cosmopolitana s Olivijom Palermo na naslovnici predstavljamo najutjecajnije cure današnjice koje su imale hrabrosti živjeti po svom, od hobija napraviti biznis i boriti se za ženska prava

Priznajte, nema dana kada netko ne kaže "Dosta mi je svega, od sutra postajem bloger/influencer/vloger", misleći da će mu od tog trenutka život izgledati kao iz bajke, no kako stvari doista stoje na svjetskoj influencerskoj sceni koju čini 67,8% žena, čija je prosječna dob 21 godinu, stručnjaci u sljedećih pet godina predviđaju porast od čak 300%. Je li to doista posao iz bajke ili teška šljaka 24/7, kao i svaka druga, istražila je naša Ana Bacinger, Cosmo blogerica 2016. godine.

c 2

A kada smo već kod dominacije žena, osim velikog intervjua s Olivijom Palermo, curom koja je od odijevanja napravila unosan biznis i svih influencerica koje volimo pratiti, naša kolumnistica Nina Slišković ispitala je na sebi zašto je svijet ponovno poludio za ružičastom – tipičnom bojom curica, ali i seksa, optimizma i zabave. Je li to doista bijeg od teške stvarnosti, terorizma, loših vijesti, nemira, pogrešnih definicija obitelji, ukradenih prava, seksualnih restrikcija ili možda novootkrivena ženska snaga i drskost koja kaže “dosta nam je igranja po muškim pravilima i nošenja tamnih dosadnih odijela ako želimo da nas se doživljava ravnopravno”?

c 5

Da se razumijemo, to što nosimo pink i volimo svijet gledati ružičastim naočalama, što obožavamo novu rubriku street style fotografa Gorana Čižmešije i ovog trena bismo spisakale svu lovu na sve one divne visoke čizme, torbe, parke, jakne, Cosmo Beauty Awards proizvode nipošto ne znači da ćemo trpjeti zlostavljanje bilo kojeg oblika i da je šutnja zlato. Naprotiv! Holivudske cure su se proteklih tjedana pobunile protiv Harveyja Weinsteina, a mi vas pozivamo da prijavite svaki oblik nasilja, bio on analogan ili digitalan. Nosite pink, prigrlite svoju ženstvenost te dignite hrabro glas za ljubav, ravnopravnost i sve vrste sloboda. I nemojte toliko misliti na to tko vas je unfollowao. Radije živite punim plućima. Cosmo hashtag znate - #thinkpink!

c 1

c 6

c 7

Cosmopolitan.hr

Novo