Nova Sensa pršti životnom energijom

11/05/2020

Na svim kioscima čeka vas novi broj Sense.

Svibanjska ljepotica podsjeća nas da smo mi heroji vlastitog života i potiče nas da aktiviramo unutarnje alate promjene i rasta. Sve nove pretplatnike čeka vrijedan dar, majica s logom akcije Hrvatske gospodarske komore #kupujmohrvatsko kako bi se vaše veliko srce vidjelo izdaleka. Ova kriza je dokazala da pravi heroji nisu holivudski superjunaci nego obični ljudi – naši sugrađani. Kupujući hrvatsko postajemo čuvari naše proizvodnje, radnih mjesta i budućnosti naše djece.  

Sensa je odsad dostupna i u digitalnom obliku - putem pretplate ili kupnjom broj po broj. Sada napokon ne morate propustiti svoj omiljeni magazin ako putujete ili živite u inozemstvu ili nemate prilike doći do svog tiskanog primjerka.

Ne zaboravite, mi smo silna energija promjene - poručuje glavna urednica Izabela Vrtar. Neka vas njen uvodnik uvede u svijet nove Sense.

Sve će biti u redu. Volim ovu rečenicu, jednostavnu, a utješnu i poticajnu, koju sam posljednjih tjedana toliko puta čula na televiziji, u pjesmama, među ljudima, u porukama… Mnogo puta su je čula i moja djeca gledajući TV nastavu, kojoj je ona postala gotovo zaštitni znak, i drago mi je da ih upravo ova poruka prati u ovo nestabilno doba.

Poput svjetionika koji vidimo na kraju oluje, stabilnog i snažnog, koji nas čeka na kraju svakog neizvjesnog puta, koliko god on kratak ili dug bio. No, na svakom izazovnom putu prati nas nada, ali i – neizvjesnost.

Nesigurnost koju smo ovih dana osjećali normalna je. Ona je naša prva reakcija, budi naše duboke strahove i pokreće naše tijelo na borbu. No, kad ona perzistira u obliku stanja stalne zabrinutosti i anksioznosti, mijenja cijeli naš sustav i ometa ono što bi nas u ovom trenutku trebalo podizati – naše unutarnje snage, a naposljetku i naš imunitet.

To nije samo kvalitetna hrana koju unosimo u sebe, to su i naši osjećaji, odabiri i razmišljanja – neodvojivost tijela, uma i osjećaja. Koliko god radili na fizičkoj razini našeg zdravlja, ako naš unutarnji svijet odbija surađivati s blagošću, razumijevanjem i primjerenom reakcijom na stvari koje nam se događaju, naše zdravlje uvijek će biti „propusno“ za neželjene upale, promjene u tijelu i loše ćemo se osjećati u vlastitoj koži.

Nakon oluje dolazi sunce, nakon početnog šoka na nama je da pokrenemo svoje mehanizme obrane – ne povlačenjem, nego svjesnošću kako naši osjećaji i reakcije izviru iz nas samih te da ih možemo oblikovati, mijenjati i poboljšavati.

Ništa nije stalno, pa nismo ni mi, baš kao što ništa nije savršeno, ali može rasti, razvijati se i oblikovati se prema boljem. Kad sami u tome ne uspijevamo, zatražimo pomoć.

Ako još nismo pronašli alat koji nas povezuje same sa sobom, istražujmo otvorena srca i dopustimo mogućnost promjene i mijenjanja mišljenja. Mi nismo nepomični kamen, niti je u njemu za nas sve zacrtano. Slobodni smo za dobre, bolje i kreativne odabire. Mi smo silna energija promjene i vrijeme je da je pokrenemo!

2

Informacije o kupnji digitalnog izdanja možete pronaći ovdje nam se obratite putem e-maila na digitalnapretplata@adriamedia.hr, a informacije o pretplati na tiskano izdanje pronađite na portalu Sensa.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj