Netflix upozorava ljude da prestanu sa Bird Box izazovom

03/01/2019

I imaju pravo, jer ovaj challenge je stvarno opasan!

Ako ste u zadnje vrijeme nabasali na neku od Netflix platformi, na svom televizoru, kompjutoru, ili tabletu, zasigurno ste vidjeli trailer za novi film Bird Box, novi triler sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi. U krajnjoj liniji, sigurno ste čuli za film, jer svi pričaju o njemu.

U tom filmu, glavni lik (Sandra Bullock) i njezino dvoje djece prisiljeni su uputiti se na opasno putovanje kako bi izbjegli misterioznu silu koja je uništila pola čovječanstva i natjerala ih u masovno samoubojstvo. Fora je u tome da je jedini način da izbjegnete tu misteriju koja vas tjera da sami sebe oduzmete život, jest da jednostavno—ne gledate. Kako bi se sklonila na sigurno, lik Sandre Bullock zajedno sa dvoje djece u avanturu bijega mora se upustiti povezanih očiju.

Osim što “ulijeva strah u kosti” (to nam je omiljena novinarska floskula), Bird Box je postao internet senzacija o kojoj svi pričaju, memei kolaju po Facebooku i Twitteru, a nastao je i “Bird Box challenge”. O čemu se radi? Naime, ovaj opasan “challenge” uključuje zadatak da se upute od točke A do točke B s povezom na očima, i da to snime i objave na internetu. U najboljem slučaju, može se desiti nešto smiješno, a u najgorem slučaju, može se desiti neka grozna nesreća. Povodom objave ovog challengea, koji kola internetom, Netflix je na društvenim mrežama objavio upozorenje u kojem kažu:

U prijevodu: “Ne možemo vjerovati da ovo moramo reći, ali MOLIM VAS NEMOJTE SE OZLJEĐIVATI SA OVIM BIRD BOX CHALLENGEOM. Ne znamo kako je ovo započelo, ali Boy i Girl (likovi djece Sandre Bullock u filmu) imaju samo jednu želju za 2019. a to je da vi ne završite u bolnici zbog nekog memea.

Imaju pravo. Čuvajte se opasnih challengea, i pogledajte Bird Box. Stvarno je sjajan.

Fotografija: Youtube / Netflix

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj