Najljepši filmovi u rujnu za zaljubljene

20/08/2015

Ovogodišnje Filmske mutacije – 9. festival nevidljivog filma posvećen je velikanu svjetske kinematografije Jean-Lucu Godardu.

Tako će zagrebačka publika, osim nekih antologijskih filmova kao što su Do posljednjeg daha, Alphaville, Ludi Pierrot, Dvije, tri stvari koje znam o njoj, Prezir ili Udana žena, vidjeti i novije redateljeve radove poput Pohvala ljubavi i Zbogom jeziku te niz kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova. 

Slijedi već tradicionalni ciklus crnogorskih filmova. Ovaj put su to ekranizacije tri romana velikog crnogorskog pisca Mihaila Lalića: Lelejska gora, Svadba i Hajka.

Ovogodišnji ciklus japanskih filmova, uz nekoliko odličnih igranih, za ljubitelje anime, donosi i šest anima naslova. A peti ciklus korejskih filmova prikazat će pet zabavnih, vrhunski realiziranih recentnih naslova. 

y

U suradnji s Argentinskim veleposlanstvom na tuškanačkom platnu odvrtit će se pet filmova sjajnog argentinskog autora Pabla Trapera. I iberoamerički ciklus donijet će niz nagrađivanih filmova iz Portugala, Brazila, Čilea, Španjolske i Argentine.

Španjolski ciklus uz nagrađivane igrane filmove donosi i nekoliko iznimnih dokumentaraca, a produkciju RAI, koja ima značajnu ulogu u suvremenoj talijanskoj kinematografiji, također će predstaviti nekoliko nagrađivanih naslova. 

Kao i svake godine u kinu će gostovati nekoliko festivala, u pripremi je nekoliko autorskih večeri, a Filmski klub nastavlja sa svojim posebnim programima. 

Tuškanačku filmsku godinu završit će ciklus sjećanja na Orsona Wellesa kome se u ovoj godini bilježi stota obljetnica rođenja i trideseta godišnjica od smrti.

Ulaznica za sve projekcije redovitih programa u velikoj dvorani je 10,00 kuna, a pravo na besplatnu ulaznicu imaju vlasnici članske iskaznice. Obavijesti na broj telefona 48 34 039 ili na blagajni kina.

Realizacija programa: Hrvatski filmski savez /Filmski programi u suradnji sa stranim veleposlanstvima i kulturnim centrima, Jugoslavenskom kinotekom i domaćim distributerima

Obavijesti o programima na: www.filmski-programi.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj