Mr. Grey na Interliberu

11/11/2015

Fokus Komunikacije na ovogodišnjem Interliberu predstavljaju svoje najnovije hitove...

...među kojima istaknuto mjesto zauzima Zeko koji želi spavati C.-J. Forssen Ehrlina, slikovnica koja se temelji na revolucionarnoj metodi uspavljivanja djece i pomaže da djeca lakše i brže utonu u san. Ovaj novitet dolazi nam iz Švedske i neviđenom brzinom osvaja vrhove svjetskih top-lista prodaje knjiga, te je objavljen u više od 40 zemalja. Roditelji koji slikovnicu Zeko koji želi spavati koriste za uspavljivanje slažu se u jednome – slikovnica je moćna i stvarno pomaže da dijete brže utone u san.

Ove godine svjedočimo još jednom planetarnom fenomenu – bojankama za odrasle. Prvo ime svakako je škotska ilustratorica Johanna Basford čije su rukom crtane bojanke Tajni vrt i Začarana šuma oduševile milijune diljem svijeta. Želite li se osloboditi stresa i pronaći umjetnika u sebi, bojanke su pravi izbor za vas.

Na Fokusovu štandu naći će se još jedan ovogodišnji megahit – Grey E.L. James. U dugo iščekivanom nastavku trilogije Pedeset nijansi ljubavno-erotska priča koja je zapalila svijet ispripovijedana je iz perspektive Christiana Greya. Na svoje će doći i obožavatelji autorice bestselera Samanthe Young, čiji hit serijal (Dublin Street, London Road, Jamaica Lane) nastavlja roman India Place, priča o još jednoj izvanserijskoj ljubavi, i više od svega – povjerenju.

Jo Nesbo dočekuje nas s još jednim ubojito dobrim krimićem - Sin je pun neočekivanih i uzbudljivih preokreta, i jedan je od najboljih, najdubljih i najslojevitijih autorovih romana. Alex Pierrea Lemaitrea si Proboden Thomasa Engera spadaju u vrh europskog krimića, a pravo otkriće četiri su romana Georgesa Simenona o legendarnom komesaru Maigretu, koji se prvi put objavljuju na hrvatskom jeziku.

Spektakularna povijesna saga Potraga za gralom imat će svoje finale u romanu Heretik, koji još jednom potvrđuje da je Bernard Cornwell „kralj povijesnog romana“, dok John Green, pisac kultne Greške u našim zvijezdama, još jednom briljira u romanu Gradovi od papira.

A svi oni koje je oduševio besteler Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao, imat će priliku uživati u novoj književnoj senzaciji iz Švedske – Federiku Backmanu i njegovu humorističkom romanu Čovjek zvan Ove.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj