„Put rata“ - knjiga koju morate pročitati

08/02/2012

Knjiga Michaela Morpurga „Put Rata“ postala je prava senzacija već 80-ih godina, kada je prvi put stavljena na police knjižara. Već punih 30 godina priča o odanosti i prijateljstvu između konja i mladog dečka ne prestaje biti inspiracija i nadahnuće većini čitatelja i filmaša.

isječak iz filma

Nedavno je u naša kina stigao i film „Put rata", koji je publiku oduševio (kad smo izlazili iz kinodvorane čuli smo neke frendice kako se zadovoljno hihoću). Ne samo to, film je već postao prava senzacija i nominiran je u čak šest kategorija za ovogodišnje Oskare, a knjiga već tjednima ne silazi s vrhova top-lista The New York Timesa i The Booksellera. Mi se, pak, najviše veselimo preslatkom glumcu koji glumi Alberta u proslavljenom filmu.

knjigaMladi britanski glumac Jeremy Irvine, pravim imenom Jeremy Smith, oduševio je i nas i većinu cura koje su u kina pohrlile jednim dijelom i radi njega. Dvadesetjednogodišnji bedfordski dečko dosad je glumio u Disneyjevoj TV seriji "Life Bites", a sada više nema vremena čak ni popiti sok sa svojim prijateljima zbog dva filma koja snima na različitim lokacijama. Ovaj dečko koji se ne srami priznati svoje osjećaje u jednom je intervjuu priznao da se rasplakao na snimanju filma „Put rata" jer se emotivno jako vezao uz svojeg konja. Mi se nadamo da će njegov novi film s Dakotom Fanning, „Now Is Good", ubrzo stići u kina, a vama koji niste pročitali knjigu ili pogledali film, savjetujemo da to učinite što prije.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj