Knjiga koju neizostavno morate pročitati!

06/10/2015

U ponedjeljak 19. listopada, 2015 godine u 19 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, održat će se promocija nove uspješnice, autorice Sonje Zubović – „Goli carevi“.

Knjigu će predstaviti urednica Diana Kučinić, književnik Miroslav Mićanović i autorica Sonja Zubović. Tekstove iz knjige čitat će dramski umjetnik Robert Kurbaša.

Dvadeset i četiri priče Sonje Zubović u ovoj zbirci opisuju dvadeset i četiri životna trenutka, sadržajem i likovima posve različita, a opet jednako gola u spoznaji. Bez obzira na to je li riječ o ljubavničkom odnosu, prijateljskom ili naprosto odnosu među ljudima, u svakoj se priči na kraju ogoljuju dvije najveće životne istine: ljubav i radost.

Lako i pitko, bez mudrovanja Sonja Zubović u svakoj nas priči suočava s prepoznatljivom životnom situacijom, dopuštajući da svaki goli trenutak postane i dio naše najveće spoznaje – samoga sebe.

Osim toga knjiga Goli carevi je  knjiga priča o životu čiji je temelj ljubav i pripadanje.
Potreba za ljubavlju i pripadanjem i jest naša esencijalna nit od koje se isplete život, a literatura nam na svoj iznenađujući način uz čudesne priče, koje nisu uspavanke, pomaže da lakše nešto od toga shvatimo.

Propitivanja o ljubavi, vezama, brakovima, prostoru osobne slobode, načinu na koji se znamo ili ne znamo voljeti, suočavanje s lažima ili krucijalnim pitanjima izbora... Zapravo, sve su to propitivanja o sreći bez plašta i krune.

U ovim pričama suvremeni kontekst prostora i vremena te nezaobilazan humor doista su bliski današnjim ljudima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj