Kako se u dvadesetima mijenjaju naše party navike

05/12/2015

Kada netko navija za eksiranje, a vi se nadate da će vas zaobići, shvatite da su se stvari podosta promijenile...

1. Ono što je nekada bila priprema za cjelonoćnu zabavu, sada je glavna zabava!

Izlaske više ne dijelite na piće prije izlaska, partijanje i after party. Sada se u društvu opustite uz par pića doma ili na koje piće izađete u grad. No tu zabava prestaje! You're too old for that shi*t!

2. Bočice od vode sada vam služe samo za skupljanje 0,50 lipa od reciklaže!

A nekada ste obavezno čuvali jednu u pripravnosti kako biste mogli prošvercati vodku u klubove ili za zagrijavanje prije izlaska.

3. Ako pijete, pijete kvalitetno!

Dani kada ste miješali razne bućkuriše samo kako biste se što prije napili za što manje novaca odavno su iza vas. Danas cijenite kvalitetno vino ili neko dobro žestoko piće, a napitke sumnjive kvalitete i sastava više nikada ne želite priuštiti svojoj jetri. Nikada!

4. Pomisao na eksiranje jednog pića za drugim diže vam želudac baš kao nekad ogromne količine alkohola koje ste nalijevali u sebe!

2

5. Pijete uglavnom na svadbama!

I to samo zato što su to jedina događanja na kojima zapravo i nemate previše izbora i na kojima se ponuda uglavnom svodi na alkohol ili gaziranu vodu.

6. Kada se ujutro probudite, točno znate čega ste i koliko sinoć popili!

Nekada, bili ste zadovoljni ako biste se uopće sjećali ičega od prethodne večeri. Gdje ste bili, s kim, što ste sve radili, pili i pričali... hmmm, pa sve vam je nekako maglovito...

7. Držite se jedne vrste pića!

Danas ako pijete, pijete isključivo jednu vrstu pića i ne pada vam ni na kraj pameti u istoj večeri miješati i vino i viski i vodku i što sve ne.

8. Izlazak u tenisicama ili balerinkama danas vam zvuči kao super ideja!

Noći oteklih i bolnih nogu od stajanja i plesanja u potpeticama od minimalno 10 centimetara su daleko iza vas. Danas vam visoke pete dolaze u obzir jedino kada izlazite na provjereno kultivirano mjesto i kada znate da ćete imati mjesto za sjedenje.

9. Ne sjećate se kada ste zadnji put izašli u noćni klub!

Niti vam pada na pamet. Ta dernjačina nakon koje vam u glavi tutnja sve do jutra za vas je postala nepodnošljiva. Ne treba vam izlazak nakon kojeg morate piti tablete za glavobolju kako biste mogli zaspati!

1

10. Nema šanse da stojite u redu i čekate na ulazak u neki klub!

Čemu, uostalom, kada postoji još mali milijun mjesta na koje možete otići i u koja možete ući odmah.

11. Omiljeno piće danas vam je ono od kojeg vam nije loše!

Nema šanse da pijete piće koje vam je izrazito ukusno, ali za koje provjereno znate da će vam od njega biti loše. Pijete samo ona pića nakon kojih se dobro osjećate. Odmah nakon pijenja i jutro poslije!

12. Gledanje filma pod dekicom zvuči vam kao odličan provod!

Više nemate ništa protiv ostajanja doma i uživanja u filmu, pa čak i ako to znači da ćete biti sami. Dobar film, fini čajić ili vruća čokolada i ambijentalna rasvjeta sve su što vam treba.

13. Ma kakav odlazak na spavanje s make-upom?

Nekada biste se vratili iz noćnog izlaska i doslovno se onesvijestili na krevet - u odjeći, obući i ful make-upu. Ili barem onome što je od njega ostalo. Danas obavezno prije spavanja temeljito očistite lice, operete zube, nanesete hidratantnu kremu i obučete pidžamu. I tek ste onda spremni za spavanje.

Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj