Instagram ludilo

26/11/2013

Iako ne postoji dugo vremena, čim se pojavio bilo je jasno da ćemo ga obožavati...

Instagram je već neko vrijeme jedna od najpopularnijih aplikacija. Nebitno iz kojeg ga razloga koristite, sigurni smo da želite da vaše fotografije izgledaju što bolje. Upravo iz tog razloga, donosimo vam popis najpopularnijih filtera uz malene savjete koji filter odabrati za koju fotografiju. Uživajte!

Amaro

amaro

Amaro je idealan za fotografije slikane po danjem svjetlu u prirodi, kao npr. za krajolike, ali i portrete nastale u prirodi. On lagano slabi centar fotografije i povećava izloženost zbog čega će fotografija dobiti dodatne količine svjetla. Upravo zbog ovog svojstva provučene kroz njega zanimljivo će izgledati i fotografije jako tamnih boja. Ovim ćete filterom postići isti efekt kakav biste postigli kada biste tamnu fotografiju dugo vremena ostavili da blijedi na suncu. Mogli bismo ga okarakterizirati kao moderan, pomalo vintage.

X-Pro II

x pro ii

Ovaj je filter definitivno jedan od najpopularnijih zahvaljujući efektu vintage boja, velikog kontrasta i zlaćanih nijansi. Zbog njega će fotografije djelovati življe, veselije i zasićenije bojom pa je dobrodošao gotovo uvijek, a posebice za slike na recimo plaži ili pikniku.

Lo-Fi

lo fi

Ovaj je filter pomalo sličan prethodno navedenom, možda zbog toga što im je zajednička velika zasićenost boje. Razlika između ova dva filtera je u tome što fotografije provučene kroz X-Pro II djeluju staro, dok kod onih provučenih kroz Lo-Fi nemamo taj osjećaj. Ovo su jednostavno fotografije jarkih boja zbog kojih sve izgleda primamljivije, a posebice hrana za čije se fotografije ovaj filter najčešće koristi!

Willow

inkwell

Willow i Inkwell jedini su filteri za crno bijelu fotografiju koja je još uvijek mnogima omiljena. Ovi su filteri idealni za postizanje umjetničkog i dramatičnog izgleda fotografije. Razlika između ova dva filtera, od kojih radije biramo Willow je ta što on kao da ostavlja efekt dima, mekoće i topline zbog čega fotografije izgledaju puno starije nego one provučene kroz Inkwell, koji ima oštrije i jasnije, zagasitije boje.

Valencia

valencia

Ovaj je filter također među omiljenima zbog svog vintage efekta. Boje su prigušenije, ali je fotografija i dalje dovoljno svijetla. Daje dašak mekoće fotografijama zbog čega one izgledaju kao da su doista iz nekih starijih vremena. Možda najbolji filter za postizanje vintage efekta, ili barem najprirodniji.

Nashville

nashville

Kada fotografije provučete kroz ovaj filter, imat ćete osjećaj da svijet gledate kroz ružičaste naočale. Ovaj će filter fotografiju učiniti mekšom, svjetlijom i obogatiti ju roskasto zlatnim tonovima. Idealno za pretvaranje fotografija u čistu bajkovitu romantiku!

Fotografije: privatni album

Mia Borčić

Novo

Komentiraj