Frka od prvog seksa

07/01/2014

U vezi sam sa dečkom tri i pol godine. Sve je ok, ali do sada nismo imali seksualne odnose. On jest prije mene, ali ja nisam nikada. Imam 23 godine, a on 25. Problem je očito u meni, ali ne znam koje je prirode. Imamo predigru, ali nikako se ne mogu opustiti i krenuti korak dalje (izgubiti nevinost). Kada sam sama imam želju, ali kada sam s njim u situaciju u kojoj bi mogla probati, jednostavno ne mogu. Razumije me, ali vidim da mu nije svejedno i da me jako želi. Kad pričamo o tome, zašto ne mogu i slično, ne mogu mu dati odgovor, jer ni sama sebe ne razumijem. Više je stvari koje me brinu. Strah me je od trudnoće, no ne toliko da bi samo to bilo uzrok. Pristala bih to učiniti s kondomom, ali se onda pojavi strah od povrede. Rekao mi je da prvi put mora biti manje-više bolno, ali da nema govora o nekim povredama. Čim prestane predigra, brzo gubim želju za seksom, pa se možda i zbog toga ne mogu odlučiti za sljedeći korak. Možda me plaši i činjenica da je i on neiskusan (samo je jednom do sada imao odnos). Nekad se pitam želim li seks s njim? Volim ga, ali ne znam je li mi dovoljno privlačan da bih mu se prepustila.

Kraj svijeta kakvog poznajemo prilično je daleko. Odlučite li probati na svoj način – polagano i postepeno – garantiram da se nebo neće srušiti na vas dvoje. Dakle, polagano i postepeno. Nigdje ne piše da se sve mora razriješiti u jednom junačkom jurišu. Posve je ok ići malo po malo, uz uporabu kondoma i nekog sredstva za ovlaživanje. Kako je riječ o novom osjetu, bit će vam pomalo neobično, no ne nužno i bolno.

Povrede neće biti, a pravilna uporaba kondoma spriječit će neželjenu trudnoću. (Ako je strah od trudnoće intenzivan, možete uz to i izbjegavati plodne dane.) Prednost je pristupa korak po korak da se ni na što ne morate siliti. Istovremeno, pruža vam vrijeme potrebno za integriranje novog iskustva i opuštanje. S obzirom da i on ima malo iskustva, dodatna je prednost postupnosti u smanjivanju pritiska.

No, sve je ovo korisno pod jednim uvjetom: da osjećate seksualnu privlačnost prema partneru. Bez toga nema smisla. Nekoga možemo voljeti, no to može biti više prijateljski nego ljubavnički. Ponekad srodna duša nije i osoba koja u nama izaziva strast. (Nažalost, zar ne?) Ako nakon tri godine i dalje niste sigurni, onda zapravo znate kako stvari stoje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj