Facebook prisiljen tražiti pomoć od svog najvećeg rivala Twittera

14/03/2019

Jučer se dogodio najveći prekid rada u povijesti Facebooka

Korisnici diljem svijeta počeli su prijavljivati poteškoće u srijedu popodne, a cijela je stvar trajala čak 14 sati. Prijavljeni su različiti problemi - korisnici nisu mogli komentirati ni objavljivati sadržaje, a neki nisu mogli ni ući u aplikaciju. Problemi su zahvatili i ostale aplikacije povezane s Facebookom - WhatsApp i Instagram. Oni korisnici Instagrama koji su pomislili da nešto nije u redu s njihovim mobitelom pa su obrisali i ponovno skinuli aplikaciju, nisu više mogli ući u svoj profil.


I dalje nije poznato što je uzrok ovog problema, ali možda je najsmješnije u cijeloj priči što je sada Facebook prisiljen obraćati se svojim korisnicima preko Twittera, a hashtagovi #FacebookDown i #InstagramDown su "trending" na Twitteru cijeli dan. "Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s korištenjem Facebookove obitelji aplikacija. Radimo na tome da riješimo problem u najkraćem mogućem roku" šturo je objavio Facebook na Twitteru. Kasnije su napisali još jedan Tweet u kojemu su obavijestili korisnike da još rade na poteškoćama, ali mogu potvrditi da se ne radi o hakerskom napadu.


U međuvremenu Twitter gori sa šalama koje zbijaju njegovi vjerni korisnici s izbjeglicama s Facebooka i Instagrama, koje sada moraju doći na Twitter da bi saznali što se događa.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj