Emoji ove godine postaju zločesti!

06/02/2019

Dolaze novi znakovi koji će u 2019. biti puno… konkretniji!

Unicode Consortium, neprofitna organizacija koja se bavi internacionalizacijom softwarea za korištenje kompjutorskih simbola na svim jezicima, objavili su novu listu sa 230 novih emojija za 2019. godinu. Odmah potom, Emojipedia(nešto kao enciklopedije za emojije), objavila je popis na svojoj web-stranici.

I, što je novo? Pa, 230 emojija od kojih se puno referira na reprezentaciju, veći izbor boje kože, poseban naglasak je na interracial parove, i na one s posebnim potrebama.

Novi popis uključuje 59 doista novih emojija, dok se kod ostatka radi o nadogradnjama i modifikacijama postojećih. Među doista novima nalazi se emoji ljenivca, psa vodiča, flaminga, hinduističkog hrama, vafla, i simbola srca u bijeloj boji. Također, tu je i narančasta jakna za spašavanje koja bi trebala komunicirati workwear trend koji je sada jako u usponu.

emojicollection

Od svih novih emojija, na Twitteru je ipak onaj koji je dobio najviše pažnje, emoji koji pokazuje smanjivanje (kao pokret koji radimo prstima kada hoćemo smanjiti fotku na smartphoneu ili tabletu). Najviše je ljudi, a ponajviše žena, zamijetilo baš taj emoji, iz vrlo jasnih razloga:)

emojis2019

Ovo su, dakle, svi novi emojiji koje ćemo (možda) koristiti u 2019. godini!

Fotografije: Emojipedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj