Dodajte crop top na popis stvari s kojima ne smijete u avion

15/03/2019

Emily O’Connor je putnica koju su skoro izbacili iz aviona zbog bizarnog razloga

Čovjek bi rekao da avionske kompanije kao što je Thomas Cook imaju bitnijih stvari na dnevnom redu od dress codea svojih putnika, kao možda upravljati svojim avionima, ali ne!

Emily O’Connor se ukrcala na let Birmingham -Tenerife, kada ju je kabinsko osoblje zamolilo da obuče nešto preko svog crop topa. Da debakl bude veći, odlučili su to napraviti preko razglasa. Nakon toga se Emily ustala i pitala ljude u avionu smeta li im kako je obučena i nitko nije imao ništa za reći. Na kralju je ipak bila prisiljena posuditi jaknu.

Ogorčena je djevojka sve objavila na Twitteru, a njezin je Tweet podijeljen već više od 10 000 puta. Napisala je kako su ju četiri člana posade okružila i spremala se izbaciti je s aviona ako se ne pokrije jer je "neprimjereno" obučena.

Sporan je odjevni predmet bio crop top, za kojeg se naknadno saznalo da je iz Zarine ljetne kolekcije (a mnoge je podsjećao više na grudnjak).

Ovo nije prvi put da si avionske kompanije daju za pravo izbacivati ljude iz aviona zbog modnih izbora ili ih tjerati da se presvlače, ali je dobar podsjetnik da takvo seksističko  licemjerno ponašanje mora prestati! Kao da nije dosta da muškarci čim temperatura dosegne 20 stupnjeva počinju nonšalantno hodati bez majice po ulici, a vi možete ostati bez Instagram profila ako pokažete naznaku ženske bradavice.

Kompanija se u međuvremenu ispričala O'Connor izjavom da su mogli bolje riješiti situaciju. Nama ipak i dalje nije jasno zašto je situaciji uopće bilo potrebno "rješavanje".

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj