"Dnevnik solerice" duhovito je i zabavno štivo kao stvoreno za čitanje na plaži. Bili solo ili ne!

11/06/2013

Kad u ponedjeljak ujutro, nakon burnog vikenda u Beogradu, 30-godišnja zagrebačka solerica kroči u svoju novinsku redakciju, njezina “guruica”, najstarija lektorica Frau, već je s vrata pita: “Mala, ima li što novo?” Ispod čega nevidljivom tintom piše: “Planiraš li se napokon smiriti, pronaći dobrog dečka i udati se?!” Velika očekivanja od života i ljubavi dovode solericu u lijepe, smiješne, ponekad i tužne, ali uvijek uzbudljive situacije – od Zagreba preko Beograda pa do New Yorka. A autorica knjige “Dnevnik solerice” priznaje da u njoj ima i mnogo autobiografskih elemenata.

O prvim poljupcima

Četrdeset pet minuta kasnije Aleksa i ja se ljubimo za drvenim stolom kafanice Drvo javorovo kao da Miona, Nebojša i ostatak svijeta ne postoje. Na stolu je petnaestak praznih čašica medice i ne znam je li zbog svih tih medica ili zbog Alekse, ali imam osjećaj da se ljubim s naslađim stvorenjem u univerzumu.

O ludim noćima

A onda, kao da to nije dovoljno, kao u nekoj turističkoj reklami za noćni život Beograda, u kafanicu ulaze Cigani. Aleksa mi namiguje i šapće da naručim što god želim. Govorim mu da nemam dinara i osjetim kako mi nešto gura u ruku. Svoj novčanik. Vadim 500 dinara, nemam pojma je li to premalo ili previše i dajem ih Ciganinu u ruku. Imam osjećaj da Aleksa ne bi ni trepnuo da cijeli novčanik zataknem violinistu za žicu.

O dejtovima naslijepo

Priča samo o bivšoj curi. Koja ga je prevarila i ostavila. Naš prvi dejt pretvorio se u spiritističku seansu prizivanja duhova bivših. On je prvi počeo, ja sam zdušno prihvatila. Već dva sata sjedimo u kafiću i pričamo o Ireni (njegovoj bivšoj) i Vuku. Danijel je najgori provodadžija u povijesti. Ili barem ima najgori tajming za spajanje ljudi.
Nakon dva sata i šest
rakija, Stjepan je zaključio da njegova bivša i moj bivši ne zaslužuju toliko pažnje i da smo mi super osobe. Ja sam se složila.
– Molit će oni nas jednog dana da ih uzmemo natrag – konstatirao je polupijano, a onda me pokušao poljubiti.
...Blind dates suck!

O velikim planovima

Šećemo Njegoševom ulicom držeći se za ruke. Njegoševa je moja najdraža ulica u Beogradu. Ima drvored lipa, slatku voćarnu na uglu, pekarnicu Hleb i kifle u kojoj tati svaki put prije povratka u Zagreb kupujem slatko od šumskih jagoda. I dućan s gramofonskim pločama. Govorim Aleksi kako bih voljela da jednog dana tu živimo. U petokatnici na uglu Njegoševe i Baba Višnjine. Tko li je uopće ta Baba Višnja?

SUPER LJETNI PAKET: NOVI COSMO + KNJIGA "DNEVNIK SOLERICE" ZA SAMO 49,90 KN

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj