DAR ČITATELJIMA: Novi Story premijerno donosi ulomke iz nove knjige Deana Pelića

08/07/2020

U lifetyle tjedniku Story, ovoga tjedna pročitajte odlično ljetno štivo – najzanimljivije dijelove dugo isčekivane druge knjige Deana Pelića naziva „Sebi“.

Prvu knjigu rasprodao je u više od deset tisuća komada, a dobro je poznati i kao model  te TV voditelj.  Jedan od najpoželjnijih neženja, Dean Pelić, sprema izdati svoju drugu knjigu, a tim povodom samo za čitatelje Storyja otkrio je nekoliko ulomaka svoje nove knjige, točnije iz nje smo izvukli neke od najzanimljivijih detalja.

To prilikom, pitali smo Deana što čitatelji mogu očekivati u novoj knjizi? Hoće li im ona dati uvide koji bi im mogli promjeniti neke segmente života?

2

Mislim da je pravi, zasluženi nastavak knjige Tebi, a opet može stajati i samo za sebe kao djelo. Nešto je što je prijekopotrebno danas; knjiga govori o prekidu, prebolijevanju, podizanju na noge i pronalasku sebe. Sebe, puno prije nego bilo koga drugoga. Jer sebe je pronaći teško, a zavoljeti još teže. Ali naposlijetku najzahvalnije. Pravi život počinje onda kad shvatiš tko si, s kojim razlogom si ovdje i u kojem pravcu ideš. Do tada samo preživljavaš. I to sve shvatiš nakon što upoznaš sebe. Onda život počne biti gušt, onda je uživancija, onda postaje lagano. Jednom kad shvatiš što zaslužuješ, niakd više od manje toga nećeš ni dobiti. Knjiga je zaista prava pozitiva. Vjerujem, doduše siguran sam, da će ljudima dati nekakve uvide ili barem poticaj da se preispitaju, da krenu ispočetka, da se zavole i malo, zapravo puno više nego što misle da zaslužuje. Moraš znati tko si, moraš znati što želiš, moraš se naučiti voljeti... Jer na kraju krajeva, tko će, ako nećeš ti?!

3

Što te ponukalo na pisanje ove knjige?

Prekid. Način na koji sam se nosio s istim. Način na koji sam prebolio, izašao iz svega toga. Stao na noge. Vidio svoje greške, vidio svoje neke naučene paramtere koje vučem, shvatio što trebam mijenjati, shvatio što si više nikad neću dozvoliti. Krenuo u potragu za sobom. Naučio toliko toga. Naučio od čega se maknuti, od čega se izolirati… Naučio kako se zavoljeti konačno. I onda sve to pretočio u knjigu u nadi da će i nekome drugome pomoći.

Što želiš sam sebi?

Imam sve. Ja zaista imam sve. Sretan sam. Ostvario sam sve što sam htio, točno sam tamo gdje trebam biti i odmah gledam naprijed. Željan sam još toga, toliko toga. Završio sam jednu priču, zatvorio, vrijeme je za novu.  I čekam što je sljedeće za mene. Jedva čekam.

4

Novi broj, u prodaji je od srijede 8. srpnja  a ovo izdanje u digitalnoj verziji možete naći i putem platforme Magzter.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj