Ako vam je prvi seks bio čista katastrofa

16/07/2016

Ništa zato! Nemojte se živcirati. Učimo zajedno iz naših grešaka...

Ako je prvi seks bio katastrofa

“To nipošto ne znači da takvi moraju biti i nastavci”, kaže Shawn Wickens, autor knjige “How to Lose Your Virginity (And How Not To)”. Jer ako ćemo iskreno, većina je prvih iskustava prilično razočaravajuća, što je s druge strane super vijest jer to znači da će ona ostala biti sve bolja. Osim toga, vrijeme i humor doista liječe sve rane. Razgovarajte s prijateljima i shvatit ćete da niste sami, a i ta vaša visoka očekivanja malo će se normalizirati. A jednog ćete se dana možda svim srcem smijati svojim katastrofalnim prvim koracima. I ne manje bitno, naučiti što popraviti da biste maksimalno uživali.

Ako se osjećate kao da vam je netko oduzeo djevičanstvo

Kada je John Lennon izrekao tu mudru misao da je život ono što vam se dogodi dok ste zauzeti planiranjem, ne znamo je li mislio i na prva seksualna iskustva, no činjenica je da se ona često dogode neplanirano, tj. iz vedra neba. “Iako i takav seks može biti silno uzbudljiv, na kraju vam može ostati gorak okus u ustima. Kao da vam je netko oduzeo djevičanstvo pa ne čudi što na kraju možete posve izgubiti samopouzdanje u krevetu”, kaže Carpenter. Ako se i vi tako osjećate, najbolje je rješenje da sljedeći put pronađete partnera kojeg jako dobro poznajete i koji vas poštuje. Nekoga kome se možete povjeriti i s kim ste prije toga bili jako dobri prijatelji. I nipošto se nemojte osjećati krivima ako malo zakočite umjesto da srljate u seks jer to samo pokazuje koliko cijenite sami sebi i da si želite osigurati samo najbolja seksualna iskustva.

Ako ste prvi seks pomno planirali

Nemojte se brinuti hoće li netko misliti da ste ovisnik o kontroli koji se boji opustiti jer to samo pokazuje koliko poštujete svoju dušu i tijelo. Naravno da ćete se u nekom trenu upitati, pogotovo ako se to nastavi, kakav je divlji seks na rubu, no znate što? Nismo predodređeni samo za to da pomičemo seksualne granice i ako vam je ok u vašoj staroj pozi, nemojte mijenjati navike samo zato da biste impresionirali frendove.

Ako ste previše dugo čekali (ili ste posljednja djevica u društvu)

“Cure se često znaju osjećati kao crna ovca ako se u nekom trenu ustanovi da su još jedino one u društvu bez seksualnog iskustva, no to je posve pogrešan pogled na situaciju”, objašnjava Carpenter. Prava je istina da su te cure ostale vjerne same sebi i da nisu podlegle pritisku okoline. I zato iskoristite tu snagu u svoju korist. Uostalom, to su dva ključna sastojka sretnog seksualnog života – nepristajanje na kompromise i odvažnost da tražite to što želite u krevetu. A sada ćemo se oprostiti s pjesmom “Non, je ne regrette rien” Edith Piaf, s porukom da kakav god vam bio prvi seks, bilo s dugogodišnjim prijateljem ili potpunim strancem, važno je da nikada ne žalite. I da se uvijek sjetite da će vam čak i sitne greškice pomoći da jednog dana otkrijete što volite i u čemu uživate. I za kraj, da – seks je jako zabavan.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj