A koliko često vi perete grudnjake?

31/01/2017

I jeste li ikada usisali svoju omiljenu torbu...

Sve što redovito nosimo trebali bismo prati puno češće nego što to najčešće činimo. Odjeću, naravno, peremo redovito, no istraživanja su pokazala da niti to ne radimo onoliko često koliko bismo trebali.

Kelly Dunmore, stručnjakinja za rublje za Rigby & Peller preporučila je kako je grudnjake najbolje prati nakon dva do tri nošenja budući da su područje ispod pazuha i grudi dijelovi tijela koji su izloženi intenzivnom znojenju. Nevezano uz higijenu, preporuča se isti grudnjak nikada ne nositi dva dana zaredom kako bi se elastični dijelovi što manje uništavali i redovito vraćali u prvobitno stanje.

Prema nedavno provedenoj studiji, većina ljudi pidžamu baci u pranje tek nakon tjedna do dva nošenja, dok bi poželjno bilo mijenjati ju nakon dva spavanja, a nikako ju ne nositi dulje od jednog tjedna budući da bakterije koje se u njoj zadržavaju mogu izazvati probleme s cistama i aknama.

Što se torbica tiče, uzmete li u obzir kako je redovito ne samo u vašem društvu već i u vašoj pratnji kada odlazite na wc, jasno vam je zbog čega je velika mogućnost da se na njoj nalazi široka lepeza raznih bakterija, pa i onih (izuzetno) opasnih poput E.coli. Ako je vaša torbica od materijala pogodnog za pranje, redovito ju perite baš poput ostatka odjeće, a ako je izrađena od umjetne ili prave kože, svakog ju tjedna očistite antibakterijskim maramicama, samo vodite računa da budu bezalkoholne kako ne biste oštetili materijal.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj