Žanamari Perčić: Pjesme koje me dižu

11/06/2021

Svi volimo ležati u krevetu i slušati super mjuzu, no ljeto samo što nije stiglo i valja se baciti u akciju. Pitali smo našu omiljenu pjevačicu Žanamari Perčić koje joj pjesme daju krila. Doslovno.

Cowboys From Hell, Pantera 

Obožavam ovaj bend, a ova me stvar apsolutno uvijek pokrene. U posljednje vrijeme si raspalim Panteru kad idem u teretanu.

No Excuses, Alice In Chains 

Jedini bend na čijem sam koncertu plakala, i to ne kao tinejdžerica nego u 30-ima! Ovo slušam kada sam u sjetnom elementu, kad trebam osjetiti da nisam sama.

Go With The Flow, Queens Of The Stone Age

Ovaj stoner rock’n’roll vrag Joshua ne zna napraviti lošu stvar. “Go With The Flow” je himna koja u meni budi osjećaj da mogu sve. Ako ste me ikad vidjeli na semaforu i nije vam bilo jasno što se događa, vjerojatno sam slušala QOTSA.

Digital Bath, Deftones

Savršena stvar za hot trenutke. Sjećam se da je bila na repeatu kad sam snimala strastvene scene sa svojim mužem za spot “Kao da nema sutra”. Pustite je u društvu muškarca kojega želite. Ako ga ova pjesma ne uništi do kraja, ne zaljubi se istu noć i ne zaprosi vas u roku od nekoliko tjedana, onda to nije muškarac za vas!

x 1

Plug In Bab,y Muse

Kad Matt Bellamy odvali rif, imate osjećaj da je iskrvario pred vama ravno iz duše. Tekst refrena “my plug in baby crucifies my enemies when I’m tired of giving… My plug in baby in unbroken virgin realities…” doslovno je opis mog života.

God Is A Woman, Ariana Grande

Ova pjesma budi ženu u meni svaki put kad je čujem. Imam veliku želju obraditi je pa kad nađem vremena između milijun obaveza, majčinskih i poslovnih, čut ćete me kako je pjevam… Barem na Instagram Storyju! 

Shameless, The Weeknd

Pomalo bezobrazna i pomaknuta pjesma, kao i sve Abelove, ali ova je iznimno nježna pa me prevari i uvuče svaki put. Volim njegovu iskrenost i što progovara o emotivno mazohističkoj strani koju mnogi proživimo i osjetimo. Neki je zamijene za ljubav. Dobro je dok je razlikujete!

Rockstar, Post Malone

Ova pjesma mi je poput filma, čak i kad je samo slušam. Iako imam potpuno drugačiji lifestyle - samo zdravo, kad slušam Posta uživim se u spiku koju prodaje. Mali bijeg od stvarnosti, dokle god se znaš vratiti, sasvim je ok!

I’ll Be Ok, Nothing More

Definitivno na PMS play listi! Utješi me svaki put i odvede na bolje mjesto. Odličan bend, preporučujem cijeli album nazvan po bendu “Nothing More”. Cure, ako pogledate videospotove, nećete požaliti.

Kill Me Slowly, Sickick

Namjerno sam Sickicka ostavila za kraj jer mi je recentno otkriće i navukla sam se na njegov glas, naglasak i izričaj. Cijeli imidž s maskom u spotovima mi je top! Ovo je prva stvar koju sam čula i navela me da poslušam apsolutno sve što je ikad radio, čak i s bendom Culture Shoc. Sickick je ovisnost. Bonus track:

Friends Theme Song In Minor, Chase Holfelder

Ovaj tip je nevjerojatan! Ima fenomenalne obrade poznatih pjesama tako da ih prebaci iz dura u mol, a to uvijek zvuči još bolje i emotivnije od originala. Ali što je uradio s temom popularne serije “Prijatelji”/“Friends” to nije humano! Kunem se da me ništa nikad nije tako pozitivno uznemirilo kao ova izvedba. Melodija, način na koji je otpjevao, jednostavno nije mi jasno, ne mogu prestati slušati!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj