Dobro došli u najbolju verziju svog života uz pomoć jednog bizarnog trika za vaš mobitel

20/01/2021

OVO JE TAKO LIJEPO.

Ako ste mislili da je ovo još jedan tekst o tome kako se “isključiti” iz digitalnog svijeta, morat ćemo vas razočarati. Naprotiv, ovo bi vašu opsesiju mobilnim uređajima moglo podići na neku potpuno novu razinu i to zahvaljujući jednom popodnevu ispunjenom dosadom i nekoliko stranica čija mi je inspiracija promijenila život (možda dramatiziram, ali samo možda).

Naime, nedavno sam u potrazi za novim receptima za tjesteninu od tikvica naletjela na Story na kojemu je vlasnica profila sa svojim fanovima odlučila podijeliti fotografiju zaslona svog mobilnog telefona na kojemu je u naletu inspiracije sve svoje aplikacije organizirala prema njihovim bojama. Sličnu inspiraciju ubrzo sam pronašla na još nekoliko stranica i iskreno, dugo nisam vidjela nešto tako prekrasno.

Nije prošlo predugo prije nego sam se i sama bacila na posao pretvarajući vlastiti zaslon u pravi mali raj ispunjen duginim bojama, strpljivo slažući svaku od svojih 125 instaliranih aplikacija u kućice kojima pripadaju. Aplikacije s nekoliko boja (poput Netflixa) ugurala sam tamo gdje su mi najviše pasale. Netflixova crvena boja isticala se previše jako da bi se dobro uklopila u tamne ikone poput Uberove pa sam ju smjestila među ikone crvenkastih nijansi poput Yelpove. Aplikacije koje koristim najčešće, poput Instagrama i Google Mapsa, odlučila sam ostaviti izvan kućica kako bi im lakše mogla pristupiti. Zatim sam svaku od kućica dodatno zašarenila tako da sam ju, umjesto imenima, ukrasila emoticonima u pripadajućim bojama, a kako bi moj zaslon doista bio skladan i vizualno neodoljiv, kućice sam poredala tako da svaka od boja skladno pristaje uz onu sljedeću.

Isprva sam se pomalo bojala da će moj novi poredak na zaslonu dodatno otežati pronalazak pojedinih aplikacija, ali vjerovali ili ne, dogodilo se upravo suprotno. Uzmimo, naprimjer, moju crvenu mapu: nekad sam redovito greškom birala Pinterest kada sam željela odabrati Target. Sada, kad te dvije aplikacije stoje jedna pored druge, jasno vidim koja je koja.

Osim što je moj zaslon upravo postao privlačnijih od obje sestre Hadid, moje je samopouzdanje dostiglo sam vrh. Ljudi oko mene odjednom se ponašaju kao da sam upravo kreirala osmo svjetsko čudo (iskreno, mislim da možda i jesam).

Svježija i pametnija za jedan novi neodoljivi trik, ne mogu zamisliti kako sam živjela s neredom koji se donedavno nalazio na mom zaslonu. Kaos.

Drugim riječima u 10/10 slučajeva savjetujem da ovaj podhvat ubacite na listu kasnog proljetnog čišćenja. Ili možda samo kao jedan vrlo koristan način za ubijanje dosade. Priznajem oboje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj