8 razloga zašto nam se Justin NIJE svidio na Superbowlu

05/02/2018

Justin Timberlake sinoć je na stadionu u Minneapolisu nastupao u poluvremenu Superbowla

Nastup Justina Timberlakea u ovogodišnjem poluvremenu Superbowla bio je jedan od najiščekivanijih nastupa u povijesti ove goleme sportske manifestacije. U svakom slučaju, nastup o kojem se možda najviše pričalo, nagađalo, teoretiziralo i predviđalo.

Razlog? Janet Jackson. Podsjetimo se, prije točno 14 godina, Janet je nastupala na Superbowlu 2004. i pozvala Justina, koji je tada bio solo-zvijezda u usponu, da nastupi s njom na pozornici s pjesmom “Rock Your Body”. Tijekom nastupa, Justin je slučajno otrgnuo dio stiliziranog grudnjaka pjevačice, pa je na pozornici ostala obnažene desne grudi. Iako mnogi teoritiziraju da se radi “namjernoj pogrešci”, karijera Janet Jackson nakon toga je patila puno više nego Justinova. Neko je vrijeme bila zabranjena na MTV-ju, a mediji su se, naravno, okomili više na Janet, a manje na Justina.

Razlog 1: Gdje je Janet, i gdje je isprika?

janet&justin-0353708507

Justin se nije niti na koji način referirao na Superbowl prije 14 godina. Očekivali smo gestu, simboliku, pozdrav Janet Jackson,m stih iz pjesme - bilošto. Ali ništa. Kao da se nije nikad desilo. Čak je otpjevao dio pjesme Rock Your Body, kao da se ništa nije desilo. Jer, iako je incident bio nesretan slučaj, kako Janet & Justin tvrde, oni dijele medijsku krivnju 50 : 50. A Janet se morala ispričati, a Justin nije nikad.

Razlog 2: Kako se to obukao?

JUSTIN TIMBERLAKE 7

Sve je to cool, svatko ima svoj stil, i kolikogod on bio ležeran, ovo “rasprodaja-look”. Razumljivo, niti plesači & plesačice nisu bili bolje obučeni, ali to je isto razumljivo - jer ne smiju biti bolje obučeni od Justina.

Razlog 3: Onaj Prince moment.

JUSTIN TIMBERLAKE 2

Ovogodišnji Superbowl održao se u Minneapolisu, gradu gdje je Prince rođen. Justin je zbog toga, ili zbog nekog drugog razloga, odlučio upravo njemu odati počast. Naime, u trenu kada je Justin svirao na klaviru, pojavilo se golemo platno usred stadiona koje je projiciralo video (i zvuk) Princea kako pjeva “I Would Die 4U”. Nakon toga, kamera iz zraka snimila je područje iznad stadiona, praktički cijeli jedan kvart, koji se pretvara u ljubičasti Prince simbol… Glavno pitanje Prince momenta je: bi li Prince nastupao s Justin Timberlakeom da je živ?

Razlog 4: Gdje je glamur?

Znamo da zvučimo kao snobovi, i znamo da je Justin “urbana sportska elegancija”, ali gdje je bio glamur? Sjetimo se samo kako su izgledali nastupi Bruno Marsa, Beyonce, a da ne govorimo o Madonni i Lady Gagi!

Razlog 5: Ignoriranje ‘NSYNC-a.

Iako je u nekoliko segmenata nastupa doslovce kopirao plesne koreografije iz doba kada je bio u boy-bendu ‘NSYNC, Justin nije niti u jednom trenutku odao hommage svojim počecima. “Sinko, nemoj nikad zaboravit’ otkuda si doša’”, govorila je naša baka.

Razlog 6: Pjevanje.

JUSTIN TIMBERLAKE 3

OK, nije baš falšao, ali cijelo se vrijeme oslanjao na matrice, prateće vokale, i ostale spasitelje javnih nastupa. Jedinu pjesmu koju je 100% otpjevao je “End of Time”, koja se ubrzo pretvorila u Prince nastup “I Would Die 4U”.

Razlog 7: Onaj selfie-moment.

Pred kraj nastupa, Justin se popeo na tribine stadiona, i nasumce odabrao nekog jadnog klinca i s njim snimio selfie-video dok je pjevao svoj megahit “Can’t Stop This Feeling”. Djelovalo je neuvjerljivo, nezanimljivo, i bezvezno. Osim toga, najbolji selfie-moment je Ellene Degeneres napravila još davno, na dodjeli Oskara.

Razlog 8: Bilo je benigno.

JUSTIN TIMBERLAKE 5

Unatoč spektakularnom nastupu, Princeu, ljubičastom simbolu koji obasjava pola Minneapolisa, sjajnim plesačicama i plesačima, njegovim zaraznim hitovima, cijeli je nastup bio dosta benigni, bezopasan, dopadljiv, ali mlačan i pomalo dosadan.

JUSTIN TIMBERLAKE 4

Unatoč svemu, svidio nam se moment u kojem je Justin izvodio akrobacije s mikrofonom, a sviđa nam se i njegov novi album, i simpatičan spot sa suprugom—Jessicom Biel.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj