7 načina kako ubiti dosadu

19/03/2014

Ako vam je često dosadno i ne znate što biste sa sobom, evo kako možete ubiti vrijeme...

1. Manikura i pedikura

Malokad imamo vremena za eksperimentiranje s ukrašavanjem noktiju, pa ako ne znate što biste sa sobom i imate viška vremena, evo vam odlične zanimacije. Posvetite vrijeme noktima i isprobavajte razne boje, uzorke, ukrase. Osim što ćete urediti nokte i ubiti dosadu, uštedjet ćete i novce ako to učinite kod kuće.

2. Nazovite starog prijatelja

Sigurno imate nekog prijatelja kojeg dugo niste vidjeli ni čuli. Iskoristite slobodno vrijeme i nazovite ga. Ispričajte se na dugo i na široko ili dogovorite sastanak i otiđite na piće, večeru ili šetnju gradom.

3. Pročitajte knjigu

Kada ste zatrpani obvezama, teško je izdvojiti vrijeme za čitanje. No kada vas zahvati višak vremena, iskoristite ga za uživanje u knjizi koju već dugo želite pročitati. Ne možete li doći do knjige, skinite je u elektronskom obliku. A ako pak ne volite knjige, zgrabite hrpu časopisa ili pogledajte neki film.

4. Slikajte

Volite li fotografiju, uzmite fotić u ruke i put pod noge. Posjetite neke zanimljive znamenitosti, obližnju šumu ili park i krenite s okidanjem. Možete slikati životinje, cvijeće, stabla, nebo, svog kućnog ljubimca ili svoj stan, štogod da vam je zanimljivo i oku ugodno. Inspiracija je posvuda oko vas!

5. Organizirajte ormare

Možda ste jedna od rijetkih sretnica koja je toliko oganizirana i disciplinirana da joj je ormar uvijek u besprijekornom stanju. No ako slučajno niste, slaganje ormara je odličan način za ubijanje dosade. A osim što može biti zabavan, i koristan je. Pretvorite garderobu u vlastiti mali izlog i sve pažljivo sistematizirajte - po godišnjim dobima, bojama, uzorcima.

6. Uživajte u kupki

Većinom se ljudi tuširaju jer za duge kupke uglavnom nemaju vremena. Napunite kadu do vrha, ubacite eteričnih ulja i pjenušave kupke, ugasite svjetlo, zapalite svijeću, pustite omiljenu glazbu i uživajte.

7. Kuhajte i pecite

Dosada je idealno stanje koje će vas natjerati da napokon naučite kuhati/pripremite komplicirano jelo koje obožavate jesti, ali za njega nikada nemate vremena/ispečete kolače i razveselite sebe, svog partnera i ukućane.

Mia Borčić

Novo

Komentiraj