6 Netflix telenovela koje ćete htjeti pogledati

19/03/2020

"Necessito, necessito!" Za slučajeve kada vam "Seks i grad" dosadi

(Prije svega, ne možemo zamisliti da Seks i grad ikad ikome dosadi, ali evo ipak. Udovoljit ćemo vam.)

Dobra telenovela ima moć okupljanja ljudi - samo pitajte bilo koju ovisnicu o meksičkim sapunicama koje se kod nas prikazuju na televiziji. Scenarij kakav ne možete ni' zamisliti!  Reakcije ispunjene dramom! Lude, ljubavne priče od kojih vam se zavrti u glavi! Bilo da gledate telenovelu o normalnoj obitelji koju pogodi drama preljuba, ili ženu ubojicu koja traži osvetu, ili pak drame u narkomafiji, telenovele će vas zabavljati i uvesti u neku čudnu bajkovitu paralelnu stvarost. A o "to-be-continued" momentima da i ne govorimo. Telenovele su poznate kao testiranje našeg strpljenja, a fascinantno je i koliko se jedna scena, jedna reakcija, jeda trenutak koji u pravom životu traje 1 sekundu, u pravoj telenoveli može trajati po nekoliko miuta. Ludoooo!

(Kao što vidite, mi smo turbo-fanovi:)

Čak i ako vaša televizija ne prikazuje telenovele po vašem ukusu, ne brinite jer u nastojanju da zadovolji svjetsku i hispano-publiku, Netflix u svojoj knjižnici ima tonu nevjerojatnih (da ne kažemo abnormalnih) telenovela iz posljednjih 20 godina. Stoga, umjesto da šesti put zaredom gledate svih devet sezona serije koju ste već geldati sto puta, umjesto toga pogledajte jedan od ovih dragulja.

1. Rosario Tijeras (2018)

Idealno ako je Killing Eve vaša omiljena serija


Bazirana na bestseller romanu Jorgea Franca, ova serija prati plaćenu ubojicu po imenu Rosario koja traži osvetu u jednom od najopasnijih dijelova grada Meksika. Međutim, kako to treba biti u pravoj telenoveli, dolazi do kompleksnog ljubavnog trokuta između Rosario i dvoje bogatih naj-frendova koji se natječu za njeno srce. Puno akcije, puno drame i puno ženskog osnaživanja.


2. Sin Senos No Hay Paraíso (2008. & 2016.)

Idealno ako su Seks i grad bili vaša najdraža serija


U doslovnom prijevodu "Bez grudi nema raja." Kontroverzno? Da. U ovoj se seriji dešava *svaaaašta*, pa se probajte skocentrirati. Glavna junakinja, Catalina, spremna je riskirati sve kako bi povećala grudi, što bi trebalo privući pažnju zgodnog liječnika u kojeg je zaljubljena, a što će u koačnici rezultirati lagodnim životom (barem se oa tako nada). Druga sezona prati Catalininu mlađu sestru koja dijeli istu opsesiju.

3. La Casa De Las Flores (2019)

Idealno ako vam se sviđala serija Nasljeđe (Succession)


Vrhunska telenovela u satiri, La Casa De Las Flores (Kuća cvijeća), crna je komedija o cvjećarnici jedne obitelji i njezinim tajnama. Serija obrađuje teme staleža, rasu i seksualnost, i obiteljsku propast zbog raznoraznih skandala. Važo je napomenuti i da serija također obrađuje i teme koje se tiču LGBT+ zajednice u Meksiku, na razkrižju između seksualnosti i društvenih tema. Prava sapunica za milenijalce.

4. Señora Acero (2014)

Idealno ako vam Narcos nije bio dovoljan


O ovoj seriji svi pričaju - prve dvije sezone prate Saru, bivšu domaćicu koja se igrom slučaja upliće u trgovinu drogom nakon što njezin suprug umre, a treća i četvrta sezona vrte se oko Vincente, militantnog aktivista koji pomaže imigrantskim obiteljima da prijeđu iz Meksika u SAD preko granice. Da, ovo je jedna od onih telenovela u kojem dobre, a opet zločeste cure, uvijek zavše u super opasnim situacijama.


5. La Reina del Flow (2018)

Idealno ako ste se navukli na Empire


Većina telenovela obrađuje sljedeće teme: osveta, ljubav, ubojstvo i droga. La Reina del Flow nije iznimka. Dodajući glazbu u miks, ova telenovela prati dramu oko glazbenog producenta koji je u optužen za zločin koji nije napravio, kao i pjevač latio-boy-benda (koji izgleda kao Malumin mlađi brat) koji se uplete s narko-mafijom.

6. La Reina Del Sur (2011)

Idealno ako ste gledali Travu (Weeds) više od jednom


Iako ne postoji serija dobra kao što je Weeds, La Reina Del Sur radnja je slična onoj iz Weedsa:  Teresa Mendoza (koju glumi Kate del Castillo) se iz siromašne 23-godišnjakinje izdiže u najmoćniju narkomafijašicu Španjolske. Oči će vam biti zalijepljene za ekran.


Cosmopolitan

Novo

Komentiraj