5 stranica s kojima ćete zaboraviti na stres

26/07/2016

Svakome je potrebno nekoliko minuta mira – čak i ako je u vašem životu baš sve onako kako želite da bude. Pa, iako smo svi različiti, nitko se neće požaliti na stranice koje nude razonodu i opuštanje. Izdvojili smo najbolje!

Čak i ako ste patološki radnik koji uživa u svom radnom vremenu, ne treba zaboraviti kratke pauze i predahe od posla tijekom dugog radnog dana. Prošetajte, napravite par vježbica, istegnite se, a ako imate još par minuta viška, posjetite nekoliko adresa koje će vas opustiti i popraviti vam raspoloženje.

Prikupili smo nekoliko zabavnih i opuštajućih web stranica koje će vam odagnati misli od stresa, a ujedno aktivirati mozak kako bi pauzu iskoristili za punjenje baterija i fokusa za daljnji rad. Zapravo, postoji mnogo stranica koje su napravljene samo za jednu svrhu – da se opustite, zabavite i ubijete vrijeme na mreži. Uključite zvučnike i budite oprezni – neke od njih prilično su zarazne i natjerat će vas da na trenutak u potpunosti zaboravite na produktivnost!

Do Nothing for 2 Minutes

Možete li provesti samo dvije minute ne radeći ništa? Teže je nego što mislite. Zatvorite oči, uživajte u zvukovima prirode i samo na dvije minute pokušajte ne razmišljati ni o čemu i samo disati.

Thisissand

Crtajte na platnu browsera s virtualnim pijeskom. Osim što je nevjerojatno zarazna, ova je igrica i izrazito opuštajuća. Izrazite svoju kreativnost na ovaj način i pokušajte nacrtati nešto zanimljivo... ili se samo poigrajte bojama.

Most Beautiful Places in the World

Ponekad je za izlazak iz stvarnosti potrebno samo malo mašte, a srećom online putovanja ne koštaju baš ništa. Vaše je samo da kliknete na destinaciju koja vas zanima, a stranica će vas odvesti na virtualno putovanje. Divan prijedlog za opuštanje pred kraj radnog vremena.

Allolo

Samo vas jedan klik dijeli od potpunog zena. Zavalite se u stolicu, osluškujte zvukove, valova, kiše ili zvukova prirode iz dalekih krajeva i to uz adekvatne fotografije koje se povremeno mijenjaju kako bi pristajale zvukovima.

Incredibox

Napravite sami svoj glazbeni miks – niz stilova i zvukova posao glazbenog stvaratelja nikad nije činio lakšim. Zabavite se stvarajući glazbenu kreaciju koju, ako vam se bude svidjela, možete je sačuvati i podijeliti s drugima. Oprez! Ova je stranica vrlo zarazna i ne preporučujemo ju ako na raspolaganju imate samo nekoliko minuta!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj