5 savjeta kako urediti profil na Instagramu poput blogerice

08/12/2017

Mnogima od nas Instagram je omiljena društvena mreža, izvor inspiracije i možemo slobodno reći - i opsesija. Ako želite da i vaš profil bude nekome motivacija i izvor dobrih ideja, pokušajte ga obogatiti na sljedećih 5 načina...

1. Odlučite se za temu

Prije nego što počnete sređujeti svoj Instagram, razmislite kako želite da on izgleda. Hoće li biti fokusiran na modne kombinacije, umjetničku kompoziciju, selfije ili možda lifestyle? U tome se i krije tajna uspjeha influencera na ovoj društvenoj mreži. Morate razmišljati da sve lijepo uklopite, da se fotografije kompozicijski slažu i da budu kvalitetne. Možda vam se čini komplicirano, ali zapravo nije. Fotkajte sve što vam se sviđa, ali vodite račina da fotke pričaju jednu priču i imaju iste vibracije.

2. Odlučite se za omiljeni filter

Još jedan trik kojim se influecerice služe tiče se omiljenog filtera. Prelistajte svoj omiljeni Instagram profil i vidjet ćete da nema odstupanja i da su sve fotografije obrađene u jednom filteru. Aplikacija VSCO najbolja je za obrađivanje fotografija i pomoći će vam da odaberete dobro osvjetljenje, izoštrite i odaberete ono što vam najviše odgovara. Koliko god da volite eksperimentirati s filterima, ako se želite ozbiljno pozabaviti Instagramom, vaše fotografije moraju biti dosljedne.

3. Naučite koliko je važno prirodno osvijetljenje

Dobra fotografija zahtijeva i dobro osvijetljenje i to je nešto što vjerojatno znate odavno. Zato se potrudite da sve što fotkate bude na prirodnom svjetlu. Jutro ili zalazak sunca nešto je što ni jedno umjetno svjetlo ne može zamijeniti i poznate blogerice znaju te trikove. Ako ipak želite fotkati i noću, blic je, naravno, nezaobilazan - u suprotnom ćete dobiti tamne i nekvalitetne fotografije koje neće biti dobre ni za gledanje, a gdje tek objavu.

4. Sredite svoj profil

Pratile ste sve prethodne korake, ali i dalje niste zadovoljne svojim Instagramom? Izgleda li vam profil natrpano ili neuredno? U tom slučaju sredite ga tako što ćete ubaciti bijelu prazninu oko fotografija – tako ćete napraviti red. Samo imajte na umu da ako počnete ubacivati fotke na ovaj način, s bijelim okvirom oko njih, morate nastaviti tu tradiciju do kraja.

5. Isplanirajte kada ćete objavljivati

Sigurno ste primijetile da influencerice imaju tajming kada će objavljivati i to čine svakodnevno. Naravno, ne morate svakodnevno objavljivati fotke u isto vrijeme, ali svakako bi bilo poželjno da napravite neki plan i izaberete vrijeme u koje ćete objavljivati. 

Foto: Instagram

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj