20 godina hrvatskog Cosmopolitana

22/03/2018

Najseksi časopis na svijetu, glasoviti COSMO, u travnju slavi 20 godina ljubavne veze s vama, drage čitateljice i čitatelji. Evo što smo vam sve pripremili, osim Kandit čokoladice koja vas čeka u svakom broju

Kažu da se dame nikada ne pita za godine i da je Cosmo djevojka više stanje duha nego stvar godina. Ipak u travnju, kada hrvatski Cosmo slavi 20. rođendan, moramo se zapitati koliko se u posljednjih 7300 dana promijenio svijet, a koliko mi. Dragi dnevniče, možeš li nas podsjetiti što se događalo davne 1998.? Summa summarum: upoznali smo cure iz "Seksa i grada" u koje ćemo se bezglavo zaljubiti, prvi smo put zavirile u čudesni Google koji nam je doslovce otvarao sva vrata, a na hrvatskoj medijskoj sceni pojavio se ON - hrvatsko izdanje najpopularnijeg časopisa u svijetu – Cosmopolitan sa seksi Cindy Crawford na naslovnici, koji nam je otkrio cijeli jedan kozmos, tvrdeći i više nego uvjerljivo da dobre djevojke možda idu u raj, no one loše rade što god požele.

U prijevodu, da se cijeli svijet ipak ne okreće oko jednog bezveznjakovića kojega smo nasumce odabrali i ustoličili za princa, da je bez veze sjediti kod kuće i čekati njegov poziv, a još gluplje sažalijevati se i misliti da su drugi izvukli bolje karte ili su samo popularniji od nas pa su napredovali u karijeri te da je svijet doista u vašim rukama. Pa ako nešto žarko želite, samo morate zaviriti u taj veliki uzbudljivi svijet, zasukati rukave i... Ok, bit ćemo pošteni i baciti se na posao.

A što je bio bolji prozor u svijet od Cosmopolitana koji je prvi donosio vijesti o svjetskim trendovima, svim tajnama ljubavi i seksa, vrućim pričama, praktičnim savjetima od zdravlja, vježbe, karijere do odnosa. Časopis Cosmopolitan doista je bio “Seks i grad” mnogo prije “Seksa i grada” te prozor u svijet prije Windowsa, a to je tijekom svih godina i ostao.

H

Dvadeset godina poslije štošta se promijenilo, a što točno, provjerite u sjajnom članku Jasmine Rodić “Evolucija Cosmo cure.” U međuvremenu, modni je svijet zaludjela mini Cindy Crawford, njezina prekrasna kći Kaia Gerber koja bi bez problema mogla krasiti i ovaj Cosmo. Carrie i Samantha su i dalje tu, s tim da više nisu najbolje frendice na velikom platnu, nego svijet s nestrpljenjem prati nove epizode njihova ne baš damskog okršaja na društvenim mrežama, a svi mi i dalje gledamo u popularne it cure u našoj okolini i pitamo se što je to što one imaju, a mi ne. S tim da se sada svi ti zadivljeni pogledi mogu i pobrojiti, barem ako je vjerovati brojaču na Instagram Stories.

Ok, priznajemo da se u nekom trenutku svijet doista promijenio tako što se doslovce podijelio napola pa smo, osim stvarnog svijeta, dobili i onaj virtualni – Cosmopolitan.hr, FB, Instagram, da ne spominjemo Tinder i opciju Find my Phone. Uostalom i naša Cosmo djevojka Andrea Andrassy napravila je sjajan intervju s virtualnom Andreom. Zahvaljujući društvenim mrežama upoznali smo i predivne Cosmo čitateljice koje su se u ovom broju sjajno snašle u ulozi modela – Jelenu Jovanović, Nikolinu Zovko i Dejanu Petković.

h

No kada se sve to naposljetku zbroji, činjenica je da u svijetu sazdanom od fotografija i riječi žene jako dobro plivaju te da su tijekom godina dobile neke posebne moći. Naime, britanska istraživanja govore u prilog tome da influencerice mnogo više zarađuju od frajera, čak 35% više, a svi jako dobro znamo moć hashtaga #metoo i koliko je prošle godine ženska snaga došla do izražaja.

g

U želji da proslavimo žensku snagu za koju smo se godinama borile, našu kreativnost, originalnost, hrabrost, stil i stav časopis Cosmopolitan četvrti put u povijesti organizira kreativni natječaj “Ja sam više od selfieja – Cosmo influencerica” kojim tražimo cure kojima se divimo. Natječaj je svojevrsna verzija ženskoga kluba u kojem ste sve vi, drage Cosmo čitateljice i Cosmonautice, dobro došle. Bilo da se bavite modom, ljepotom, umjetnošću, showbizom, volite putovati, kuhati, uređivati interijere, imate profil na Instagramu, pridružite se natječaju na našem portalu Cosmopolitan.hr. Godine nisu važne, samo Cosmo duh. Osim divnog druženja, što online, što uživo, pobjednica će sljedeći mjesec imati priliku osvanuti na 422. naslovnici hrvatskog Cosma. I sada neka još netko kaže da ne možemo imati baš sve. Samo se usudite poželjeti!

P. S. Bez brige, imamo i kategoriju super frajera. Jedino se za njegov broj telefona morate pobrinuti same. :) Mi smo svoju najveću ljubav već pronašli – vas, drage čitateljice i čitatelji!

Voli vas vaša Cosmopolitan ekipa XoXo

g

 

Aleksandra Orlić

Novo

Komentiraj