10 znakova da morate poraditi na samostalnosti

14/10/2014

Ulazak u svijet odraslih ponekad i nije tako jednostavan...

Završili ste srednju školu, krenuli na fakultet, odselili ste iz roditeljskog doma. Možda mislite da ste odjednom potpuno odrasli i samostalni, no brojne sitnice pokazuju da ste još uvijek poprilično zeleni.

1. Često vam se zna dogoditi da više nemate čistog rublja, pa dok ne stvorite čisto, nosite kupaći, ili po stanu paradirate goli.

2. Kada ste prvi put otvorili onaj maleni dio veš mašine, bili ste potpuno zbunjeni svim tim pretincima. Za što je koji? Koliko čega stavim? Jednako je komplicirano izgledao i programator.

3. U vašem se stanu da pronaći prljavog suđa koje u takvom stanju stoji već danima. Naravno da bite to oprali, samo kada biste primijetili...

4. Kada sjednite na wc-u i primijetite da više nema papira, prvo vam na pamet padne derati se 'mamaaaa, daj mi papira!'.

5. Povijest pretraživanja google tražilice na vašem računalu uključuje pitanja kao na primjer 'koliko dugo kuhati jaje', 'koliko se puta jelo smije podgrijati' i 'kako znati da je meso pečeno'.

6. Ostava vam je puna instant juha, umaka i sličnih jela, a zbog toga što nekom instant jelu dodate malo svježeg povrća mislite da ste vrhunski kuhar zrel za nastup na Master Chefu.

7. Niste imali pojma da se u kupaoni razvijaju bakterije i vlaga koje su nastanile vaš tuš, kadu i zidove. Još manje znate kako s njima izaći na kraj.

8. Još uvijek ne možete preboljeti činjenicu da internet nije besplatan.

9. Redovito kasnite na predavanja/posao jer uvijek zaboravite uključiti alarm očekujući kako će vam svako jutro mama ušetati u sobu i probuditi vas.

10. Kupnju namirnica obavljate s mamom na drugoj strani telefonske linije koja vam detaljno daje sve upute što, kako i zašto kupiti.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj