10 psiholoških trikova za različite životne situacije

19/02/2018

Iznenadit ćete se promjenama koje oni donose!

1. Kada pričate s nekom osobom, pogledajte u njezina stopala. Ako su ona postavljena ravno i usmjerena u vašem pravcu, ta se osoba osjeća ugodno u vašem društvu.

2. Na prvom spoju odvedite osobu koja vam se sviđa na neko uzbudljivo mjesto. Ta aktivnost će vas dodatno povezati s partnerom.

3. Kada upoznate neku novu osobu, probajte primijetiti njezinu/njegovu boju očiju. Toj ćete se osobi odmah svidjeti upravo zbog tog malo dužeg kontakta očima, a vi nećete ni primijetiti da ste napravile ovaj trik.

4. Ako radite na mjestu gdje imate kontakt s kupcima i uslužujete ih, postavite ogledalo iza vas. Tako će ljudima biti manje neugodno i dosadno dok čekaju uslugu.

5. Ako imate predosjećaj da vam netko ispred drugih ljudi želi reći nešto što je loše za vas, sjednite pokraj te osobe. Tako ćete narušiti njezino samopouzdanje zbog čega neće biti u stanju reći nešto loše o vama ili, u drugom slučaju, te optužbe će biti puno blaže.

6. Ako ste sretne i uzbuđene kada se sastajete s partnerom, postoji velika šansa da će on biti isto tako sretan kada se budete vidjeli ponovno.

7. Na razgovoru za posao, zamislite da je poslodavac koji vas intervjuira vaš blizak prijatelj. To će pomoći vašem samopouzdanju koje će naglo porasti.

8. Kada pričate s osobom koju ste upravo srele, ako slabim tonom izgovarate "Mislim da..." ili "Vjerujem da..." , to će utjecati na to da vas ta osoba doživi kao osobu koja sebe ne poštuje.

9. Smijeh svakoga čini sretnom osobom. Smijanje može utjecati pozitivno na vaš život, na ostvarivanje planova, snova i života.

10. Ljudima doista ne smetaju vaše mane onoliko koliko vama. Oni vas zbog toga doživljavaju čak 40 posto atraktivnije nego što mislite da izgledate.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj