Znate li tko je najplaćenija glazbena zvijezda 2016?

18/07/2017

Ona doslovno u zlato pretvara baš sve što dotakne...

Iako je malena vjerojatnost da će ovom viješću itko biti iznenađen, Beyonce je u 2016. godini bila glazbenica koja je zaradila uvjerljivo najviše novca, ako je vjerovati Billboardovom godišnjem izvješću. U godini dana zaradila je 62,1 milijun dolara, računajući prihod i od prodaje nosača zvuka, i od brojnih suradnji s raznim brendovima, ali i od svoje turneje Formation.

Na temelju prodaje nosača zvuka zaradila je 4,3 milijuna dolara, a na temelju streaminga 1,9 milijuna, što se možda čini malo uzme li se u obzir njezina cjelokupna prošlogodišnja zarada, no još uvijek je u pitanju lijep iznos.

Na drugom mjestu su Guns N' Roses koji su u protekloj godini uprihodili 42,3 milijuna dolara, a na trećem mjestu je Bruce Springsteen koji je zaradio također velikih 42,2 milijuna. Drake je na četvrtom mjestu sa zaradom od 37,3 milijuna, dok se Adele sa zarađenih 37 milijuna smjestila na petom mjestu. U top 20 najplaćenijih smjestili su se i Justin Bieber i Rihanna, ali i Barbra Streisand i Trans-Siberian Orchestra. Šarolika i zanimljiva lista, zar ne?




Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj