Možete li pogoditi koje su to najmoćnije žene na svijetu?

03/06/2014

Forbes časopis objavio je listu najmoćnijih žena na svijetu i na prvom se mjestu već osmi put zaredom našla njemačka kancelarka Angela Merkel, a u stopu je prate Melinda gates, Hillary Clinton, Michelle Obama, Oprah i Beyonce.

Potpuno očekivano, listu predvode političarke, direktorice velikih kompanija, ali i neke žene iz svijeta show businessa. Tako je glumica Sofia Vergara na 32. mjestu kao najplaćenija televizijska glumica. Ona je samo protekle godine zaradila vrtoglavih 30 milijuna dolara. I to samo od serije 'Modern Family'. A još ima i brojne sponzorske ugovore poput onog s CoverGirl i Diet Pepsijem te svoju vlastitu liniju odjeće i parfema. I poprilično uspješnu menadžersku agenciju. Toj je ženi očito samo nebo granica.

Inače, lista se sastavlja na temelju parametara poput zarade, pojavljivanja u medijima i utjecajnosti. Ellen Degeneres zauzela je 46. mjesto, Angelina Jolie 50, a Shakira 58. Lady Gaga koja je na 67. mjestu ujedno je i najmlađa žena na prestižnoj listi. Među 100 najmoćnijih našle su se i Miuccia Prada, Diane Von Furstenberg i Sara Blakely.


Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj