Zendaya: “Moja mama se nije šminkala. Ne moram ni ja”

24/10/2019

Zendaya ima 60 milijuna followera—i što za reći.

Cosmo: Ti si Lancômeova najnovija i najmlađa ambasadorica. Kako je do toga došlo?

Zendaya: Oni su mi pristupili i bila sam, naravno, iznimno počašćena. Iskreno, bila sam izvan sebe. Oduvijek sam željela biti zaštitno lice luksuznog brenda. Pogotovo zato što je riječ o Lancômeu uz koji se i inače osjećam ugodno. Imaju odličnu reputaciju i sjajne proizvode. Rijetkost je imati tu sreću da radite s brendom čije proizvode doista koristite.

06_742_LANCOME_NY_148_AL_190_w5QC

Cosmo: Sjećate li se svog prvog kontakta sa svijetom ljepote i prve šminke?

Zendaya: Moja mama nije se šminkala, što je važno jer mi je tako pokazala da make up nije nešto što žena mora upotrebljavati. To je oblik izražavanja, kao i umjetnost. Nosite li ga ili ne, vaš je izbor. No nikada mi nije zabranjivala da se igram njime i voljela sam se folirati, fotkati se te organizirati svoja mala snimanja. Mogla sam nositi make up kod kuće i kad sam išla na audicije, što je na neki način postalo moj način eksperimentiranja i isprobavanja različitih lookova u javnosti, ali nikad ga nisam nosila u školi. S druge strane, moja je baka uvijek imala puno šminke. I to puno Lancômeove šminke, što je zanimljiv puni krug!

Idôle the new feminine fragrance by Lancôme

Lancome Idôle, novi parfem s ambasadoricom Zendayom Coleman, 25 ml EdP 419 kn

 

Cosmo: Čini nam se da jednako voliš biti bez make upa, kao i biti glamurozna. Kako odlučiš koji ćeš look isfurati?

Zendaya: Kako koji dan. Kao i većina, nemam vremena biti maksimalno sređena cijelo vrijeme. Zato ponekad jednostavno odlučim chillati. Kada su eventi u pitanju, moj stilist Law i ja volimo izmišljati likove pa moj make up zapravo ovisi i o tome koji sam lik odlučila biti. Primjerice, za posljednju Met Galu referirali smo se na Ivanu Orleansku. Stavili smo malo više rumenila jer smo htjeli da podsjećam na staro viktorijansko slikarstvo.

Zendaya na Met Gali 2018.

Zendaya Coleman na Met Gali 2018.

 

Cosmo: Bez koja dva beauty proizvoda ne možeš živjeti?

Zendaya: Bez korektora, jer njime možeš riješiti sve probleme na licu, i nekog proizvoda za obrve, bez obzira na to je li riječ o olovci za obrve ili toniranom gelu. Volim svoje obrve i uvijek me fascinira koliko one mogu promijeniti izraz lica.

08_742_LANCOME_NY_105_AL_190_w5QC

Cosmo: Kako bi opisala svoju beauty rutinu?

Zendaya: Nisam komplicirana. Obično samo očistim lice, stavim tonik i kremu za lice i idem dalje. Većinu vremena uopće ne nosim make up. Ali ako idem nekamo ili ako se osjećam fancy, trudim se biti što jednostavnija. Inače, mislim da sam otkrila tajnu savršenog prirodnog looka: korektorom sakrijem sve diskoloracije, nanesem malo kremastog rumenila, ponekad stavim jako tanak sloj pudera, obično nešto na bazi vode, i na kraju, ovisno o tome kakav je dan, počešljam obrve gel maskarom za obrve. I to je to. Čak i ne stavljam maskaru!

06_742_LANCOME_NY_124 1_AL_190_w5QC

 

Cosmo: Što uvijek imaš u torbici?

Zendaya: Obično imam tri različita sjajila ili balzama za usne – u svakom slučaju, višak proiz­voda za usne!


Fotografije ALEXI LUBOMIRSKI ZA LANCÔME

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj