Taylor Swift zaradila 1 dolar

16/08/2017

Na najtragičniji mogući način.

Za one koji nemaju pojma o čemu pričamo, najbolje je da počnemo od početka.

Naime, u lipnju 2013. desio se “mali incident”, malo je reći. Za vrijeme koncerta u sklopu njezine “Red” turneje koji se održavao u Dallasu, bivši radijski voditelj David Mueller je za vrijeme fotografiranja, slavnu pjevačicu šlatao. Da, šlatao, točnije, dirao po stražnjici.

Taylor ga za to nije tužila ( a trebala je), ali je zato svima ispričala što se dogodilo. Ubrzo je Mueller tužio Swift (da, on je tužio nju!) i to za 3 milijuna dolara zato što je zbog njezinig javnih istupa, tvrdi, uzgubio posao. Taylor je uzvratila (mi zamišlljamo da je pritom u sebi rekla: “E, sad ćeš vidjeti!”) i tužila ga za simboličnu svotu od jednog dolara.

TAYLORSWIFT-0344027689

Zbog suđenja je pjevačica privatnim avionom stigla u Los Anmgeles, no kako je bila skrivena kišobranom, fotografiranje je bilo nemoguće

Mi u tome vidimo pouku: uvijek treba istupiti kada se radi o seksualnom uznemiravanju, i uvijek treba tužiti.

Ovog tjedna, u ponedjeljak, američki sud je presudio u njezinu korist, Muellerova tužba je odbačena, a njoj je dodijeljena odšteta od 1 dolar.

Suđenje je, naravno, bilo maksimalno medijski popraćeno, a zbog suđenja je pjevačica privatnim avionom stigla u Los Anmgeles, no kako je bila skrivena kišobranom, fotografiranje je bilo nemoguće. Kao niti fotografiranje za vrijeme suđenja, kao što piše na fotografiji dolje.

TAYLOR SWIFT

U svakom slučaju, pozdravljamo odluku suda, i pozdravljamo simboličnih 1 dolar koje je Taylor “zaradila”, čime kao da nam je željela reći: “Ja ne tužim zbog love, nego zbog principa”.

Poruka je bila jasna. Bravo, Taylor.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj