Stigao je trailer za Netflixov dokumentarac o Beyoncé i ima snažnu poruku

10/04/2019

"Recite istinu. Prvo sebi. I djeci."

Ubrzo nakon što su krenule glasine o mogućoj suradnji Netflixa i Beyoncé, Netflix je izbacio trailer za film "Homecoming: A Film By Beyoncé". Sudeći prema traileru dokumentarac će se baviti njezinim kultnim nastupom na Coachelli 2018. - Beyoncé je bila prva žena afro-američkog porijekla, koja je bila headliner na tom poznatom festivalu (s čak dva nastupa) - ali daje se naslutiti kako će biti i detalja iz njezinog privatnog života.

profimedia-0425134700
Podsjetimo se, njezin je prvi set na Coachelli trajao dva sata i postao nastup s najviše Livestreamova ikad, a glavna je tema nastupa bila crnačka povijest i kultura, inscenirana kao slavlje na HBCU-u (historically black college or university - prije 1964. to su bile institucije koje su se bavile isključivo obrazovanjem crnačke populacije).

profimedia-0425134593

Dokumentarac "Homecoming" neće biti ništa manje moćan, naime u traileru gledamo pripreme Beyoncé i njezine ekipe za taj povijesni nastup, dok slušamo glas Maye Angelou kako govori:


"Želim biti predstavnica svoje rase - ljudske rase. Imam priliku pokazati svijetu kako ljubazni, inteligentni i nesebični možemo biti. Imam priliku poučavati, voljeti i smijati se. Znam da, kad završim s tim što sam poslana ovdje napraviti, ću biti pozvana kući i otići ću kući bez straha i strepnje, bez da se pitam što će se dogoditi."
Zatim glas sa strane upita Angelou, koji je njezin savjet za nove generacije, na što ona odgovara:
"Recite istinu. Prvo sebi. I djeci."

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj