Oni još čekaju svoj kipić

11/03/2014

Ne možemo se načuditi da nekoliko sjajnih glumaca još nisu dočekali svog Oscara, a trebali su...

Brad Pitt

1

Ok, on tehnički ne bi trebao biti na ovom popisu jer je ove godine dobio Oscara za najbolji film, no još uvijek Oscarom nije okrunio svoju glumu. Uz Oscara za najbolji film kojeg je ove godine osvojio, bio je nominiran još 4 puta - za najboljeg glumca u filmovima Moneyball (za ovaj je film bio nominiran i za najbolji film) i The Curious Case of Benjamin Button, te za najboljeg sporednog glumca u filmu Twelve Monkeys.

Leonardo DiCaprio

2

Kao što je svakome tko ima Internet poznato, Leonardo još uvijek nije osvojio kipića. I upravo je njegovo neosvajanje ove prestižne filmske nagrade trn u oku obožavateljima diljem svijeta. Jer što je je, dokazao se kao odličan glumac. Za Oscara je bio nominiran 5 puta - za najboljeg glumca u filmovima The Aviator, Blood Diamond i The Wolf of Wall Street, za najboljeg sporednog glumca u filmu What's Eating Gilbert Grape te za najbolji film The Wolf of Wall Street.

Will Smith

3

Uglavnom ga se sjećamo kao simpatičnog i humorističnog srednjoškolca koji spletom okolnosti završava kod svoje rodbine na Bel Airu, no Will je u nekolicini filmova pokazao i dokazao svoju glumačku veličinu. Apsolutno nas je oduševio filmovima The Pursuit of Happyness i Ali zahvaljujući kojima je prikupio dvije nominacije za najboljeg glumca.

Robert Downey Jr.

4

U prvom je filmu glumio kada je imao samo 5 godina, dugo se godina borio s brojnim ovisnostima, no usprkos svemu tome, uspio je odraditi nekoliko odličnih filmskih uloga. Jedan je od najplaćenijih glumaca Hollywooda, a za Oscara je bio nominiran dva puta - za najboljeg glumca u filmu Chaplin i za najboljeg sporednog glumca u filmu Tropic Thunder.

Johnny Depp

5

Iako mnogi glumci mogu samo sanjati o karijeri poput one Johnnyja Deppa, on za svoj rad još uvijek nije dobio priznanje u obliku zlatnog kipića. No zato je bio nominiran za čak 52 različite nagrade, od kojih je osvojio čak 36 njih. Glumački kameleon koji svaki put iznova oduševi obožavatelje svojom moći transformacije i fascinantnim ulogama, za Oscara je bio nominiran 3 puta - za najboljeg glumca u filmovima Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Finding Neverland i Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street.

Samuel L. Jackson

6

Kao glumac je debitirao davne 1972. i od tada je glumio u toliko dobrih filmova da nam je doista teško prisjetiti se svih. Goodfellas, Jackie Brown, Kill Bill, Pulp Fiction i Django Unchained samo su neki od njih. Kraj brojnih odličnih filmova i još boljih uloga, za Oscara je bio nominiran samo jednom i to za najboljeg sporednog glumca u filmu Pulp Fiction.

Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj