Nije li razvod Carrie i Face najpredvidljiviji mogući rasplet jedne od najpoznatijih ljubavnih trakavica?

28/07/2021

Iako je snimanje 'Seks i grad' reboota u produkciji HBO-a tek krenulo, jedna od najomiljenijih serija svih vremena ne prestaje puniti novinske stupce, i to ne nužno lijepim vijestima kakvima su se najvjerniji fanovi nadali.

Otkako je procurila informacija kako se Kim Cattrall neće pridružiti svojim kolegicama, loše su se vijesti (za okorjele fanove) jedna za drugom nastavile nizati. Još je u veljači svjetlo dana ugledala i vijest kako u nastavku priče nećemo gledati ni Chrisa Notha, iliti Facu (za kojeg se kasnije ispostavilo kako će se ipak ponovno pojaviti u legendarnoj ulozi), a kao da svima koji su kroz šest sezona serije i dva filma pozorno pratili razvoj i rasplet ove ljubavne trakavice sve to nije bilo dovoljno, 'Page Six' je objavio dio scenarija koji je zahvaljujući nekom paparazziju oka sokolovog procurio i otkrio kako ćemo u rebootu gledati razvod Carrie i Face, a koji se čini neminovan zbog financijskih problema para. 

'Snimala sam podcast, prala sam kosu...', jadikuje tako Carrie Mirandi, Charlotte i Stanfordu u procurenom scenariju. 'Da, nisam jela ni spavala, ali barem sam bila sretna zbog svog braka. Sada sam samo jedna od supruga o kojima se brinuo?'

Iza nas nije ni mjesec dana snimanja, a već sad postaje nemoguće izbjeći spoilere pa se postavlja pitanje koliko će tih novih 10 epizoda koje prate živote Carrie, Mirande i Charlotte nakon gotovo desetljeća doista iznenaditi obožavatelje koji jedva čekaju vidjeti nastavak priče.

Nove epizode trebale bi biti nešto uzbudljivo za obožavatelje, dajući im nešto svježe čemu se mogu radovati, no gdje tome ima mjesta uz toliko detalja koji svakodnevno cure na sve strane? I još važnije pitanje - nije li razvod Carrie i Face najmanje originalan rasplet, i nešto najmanje svježe i novo što su tvorci serije mogli ponuditi?

Nakon što smo odgledali kako se, više ni ne brojimo koliko puta, mire i prekidaju, kako ju on ostavlja pred oltarom, kako se nakon toga ipak odlučuju pokušati još jednom i sklapaju brak, kako ga ona vara sa svojim bivšim zaručnikom Aidanom... koliko nas doista čudi rasplet u kojem njihov brak puca? 

Njihova je veza školski primjer onoga po čemu drvimo iz dana u dan - kako ni šarm, ni bilo koja druga osobina kojom te osvoji i zavede nije bitna ako u vezi nema poštovanja. Ako te ne prihvaća onakvu kakva jesi. Ako si mu uvijek na drugom mjestu. Ako se prema tebi na bilo koji način odnosi onako kako nijedna žena ne zaslužuje. Ako je riječ o vezi u kakvoj bi, da je o vama bliskoj ženi riječ, savjetovali da iz nje bježi glavom bez obzira. 

Ako u obzir uzmemo svu tugu zbog vijesti o razvodu ovog slavnog fiktivnog para, i svo razočaranje činjenicom kako smo (još jednom, po tisućudvjestopeti put) ispali naivci koji vjeruju kako doista postoji žena koja je u stanju promijeniti frajera svojih snova i kako je legitimno očekivati dan u kojem će toksična veza odjednom prerasti u bajku koja u našoj mašti egzistira već neko vrijeme, i jer evidentno, koliko god drvili, ne drvimo dovoljno, utvrđujemo gradivo još jednom:

...iako su svi osebujni, šareni i jedinstveni na svoj način, ne zaslužuju svi da im se posvete vrijeme i pažnja. Puno je onih koji bi voljeli ozbiljnu vezu, ali s njima jednostavno ne kliknete. Još je više onih kojima je i etiketa prijateljstva s povlasticama previše i koje, ako ste zainteresirani za bilo što više od one night standa, po tom kriteriju vrlo lako otpišete. Najveći problem je što je najviše onih koje na prvu nećete imati na temelju čega samo tako eliminirati, ali će vam kako dani i/ili tjedni budu prolazili biti jasno da nemate pojma što biste o njima mislili i u koju kategoriju biste ih svrstali. To je onaj tip frajera koji jedno misli, drugo govori, a treće radi. Što točno misle, znaju samo oni. Govore najčešće sve ono što želite čuti, a jako dobro znaju što želite čuti. Dijametralno suprotno onome što govore je njihovo ponašanje u kojemu je nemoguće pronaći logiku. Zaraženi epidemijom površnosti odnosa, u strahu od otvaranja, upoznavanja i dijeljenja intime s bilo kim, iritantno buntovni kada je na repertoaru bilo kakav zreo odnos ili nepodnošljivo neprimjetni u vašim životima do te mjere da će vas izluditi redovitim ghostanjima, nejavljanjima i seenanjem vaših poruka.

...Nemojte misliti i vjerovati kako ste ljubav njegovog života samo zato što je ostao prespavati kod vas i zato što vas je grlio i ljubio cijelu noć. Nemojte misliti da je lud za vama samo zato što je vodio ljubav s vama 5 puta u jednoj noći. Nemojte vjerovati da mu je iskreno žao što vas je zanemarivao samo zato što vam je donio cvijeće ili bombonijeru, ako se nakon toga nastavio ponašati jednako kao i prije. Nemojte vjerovati u svako njegovo opravdanje samo zato što biste žarko željeli da je istinito. I ono najvažnije, nemojte se ljutiti na samu sebe zbog potrebe i želje da prekinete takav odnos. Odnos koji želite je onaj koji je pun razumijevanja, uzajamnog poštivanja i još uzajamnije želje jednog za drugim, onaj u kojem ćete svake sekunde znati da ta osoba misli na vas i da joj nedostajete, čak i ako poruka izostane, jer vam ta osoba niti jednim svojim postupkom nije ulila nepovjerenje. A svaki odnos koji od samih svojih početaka nije takav je odnos bez budućnosti. Ne nužno, ali najčešće.

Ljubav je nešto što dolazi kasnije, s vremenom, kada upoznate sve nijanse karaktera neke osobe i kada shvatite da ju volite bez  obzira na sve. Zaljubljenost je ono što se događa u samim počecima odnosa. To su svi oni trenuci u kojima se ne možemo zasititi druge osobe i svaki slobodan trenutak želimo provesti s njom. To su svi oni trenuci u kojima izgarate od želje za drugom osobom i zbog koje zaboravljate da na svijetu postoji išta drugo. Što dolazi kada zaljubljenost prođe i je li moguće da ona potraje zauvijek jedna je druga tema, no sigurno je da u odnosu u kojemu vam netko tvrdi da je lud za vama, a to ne pokazuje svojim postupcima, nešto ozbiljno ne štima. Da štima, niti jednom se ne biste zapitali što je s njim. Zašto se ne javlja. Kako to da nema potrebu čuti vas ili vidjeti 2, 5 ili 7 dana. Kada je voljena i željena, žena to itekako zna. Jer će se muškarac koji voli i koji ju želi truditi na sve moguće načine to joj dati do znanja. Bez obzira na to jesu li u vezi mjesec dana, dvije godine ili pola stoljeća. I prije nego što prasnete u smijeh, želim razjasniti jednu stvar – da, doista vjerujem u ljubav koja traje zauvijek.  Još prije par godina bakina mi je sestra pričala o svojoj šogorici i šogoru, paru u kasnim pedesetima koji je živio odmah do njih i koji se i nakon nekoliko desetljeća braka volio gotovo jednakim intenzitetom kao i prvog dana. Jasno se sjećam kako mi je više puta rekla koliko ih je bilo divno vidjeti kako prije posla uživaju u kavi, smiju se, grle i ljube i koliko im je i nakon toliko godina svaki put mučno rastati se jer si uvijek imaju potrebu još nešto ispričati ili barem jednostavno uživati u zajedničkom bivanju. Naravno, oni su se upoznali u nekim drugim vremenima, kada su neke stvari bile ipak malčice jednostavnije. No ljubav i danas može biti jednostavna, samo ako ne želimo nepotrebno komplicirati. Iako nisam sigurna kako su se njih dvoje točno upoznali, sigurna sam da njihova  ljubavna priča, a koja je jedna od najljepših koje sam ikad čula, baš zato što je istinita i stvarna, nije započela igranjem igrica. I upravo iz tog razloga i svojoj prijateljici i svim ženama u sličnim situacijama savjetujem da zaborave sve one frajere koji im na bilo koji način unose nemir, nezadovoljstvo i nesigurnost u život. Zaboravite na svakog onog zbog kojeg si postavljate pogrešna pitanja! Da je htio javiti se, javio bi se. Da je htio vidjeti vas, pronašao bi vremena. Tko ima želju pronađe način, tko nema, pronađe izgovor!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj