Kupuju li Kate & William Instagram followere?

23/03/2020

Nova teorija zavjere kruži internetom. Što vi mislite?

Novi dan, nova zavjera o kraljevskim obiteljima. Ovaj puta, to je zavjera o tome kako Kate Middleton i Princ William kupuju followere na Instagramu. Ova teorija potječe od činjenice da dva kraljevska para, Kate & William i Meghan & Harry, imaju isti broj followera na Instagramu, ali M&H veći  "engagement" (u prijevodu, više komentara) i brže i brže rastuće brojke na Instagramu.

Nakon što je New York Times pročešljao i proanalizirao njihove Instagram profile, pojavila se nova teorija o medijskom rivalstvu između te dvije obitelji.

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) onAko odvrtimo vrijeme unatrag do travnja 2019., kada su se Meghan i Harry prvi put odvojili od svog "Kensington Royal" Instagram profila i pokrenuli novi profil "Sussex Royal", možda se sjećate kako su brzo dosegli milijun followera. Ne baš kao što je to uspjela napraviti Jennifer Aniston kada je u jedan dan rasturila Instagram, ali njihova stopa rasta za to doba bila je rekordna.

Nakon vala novih followera, mnogi su predviđali da će Sussex Royal uskoro preteći Kensington Royal do kraja svog prvog mjeseca na platformi. Da nije tako, vjerojatno bi se to dogodilo nakon što je Meghan rodila sina Archieja Harrisona. No, unatoč predviđanjima, do toga nikada nije došlo.

Umjesto toga, prema statističkim podacima iz NYT-a koji pokazuju kako Sussex Royal nudi svojim followerima privlačniji sadržaj, njihov broj followera bio je odmah iza Kensington Royala sve dok ove godine nisu konačno nisu uhvatili prednost. Od tada su se dogodile dvije stvari: (1) broj followera Meghan i Harryja ostao je jako blizu ispod (2) a kada se brojkama opasno približio da bi ih mogao preteći, oba profila su stala na istom broju followera, koji trenutno iznosi 11,3 milijuna.

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) onNismo matematičari, ali koje su šanse da će oba računa imati isti broj followera? Čak niti Kardashianke i Jennerice nemaju toliko sličan broj followera. Čak niti blizanke Tia i Tamera Mowry, niti blizanci Cole i Dylan Sprouse nemaju toliko sličan broj followera.

NYT je sugerirao da bi razlozi za to mogli biti slijedeći: ili je jedan od njihovih profila uključivao tzv. "bot" followere (oni koji su zapravo robotizirana UI), ili je Instagram promovirao račun Kensington Palacea više od računa Sussex Royala ili, što je najzanimljivije, ako su kraljevski uredi angažirali "sumnjivu kampanju" u vidu kupljenih followera za profil Kensingtonske palače (Kate & William) kad je Sussex Royal (Meghan & Harry) počeo rasti.

Kraljevska obitelj „oštro je demantirala bilo kakve sugestije da su njihovi timovi na društvenim medijima manipulirali brojevima followera“, ali normalno je da ovakva koincidencija izaziva nove teorije zavjere na društvenim mrežama, i sumnjičavost njihovih fanova diljem svijeta.

Sumnjivo ili ne? Vi odlučite!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj