Koliko Meghan Markle i Princ Harry troše na osiguranje?

27/06/2019

Njihovi zaštitari koštaju kao Svetog Petra kajgana. Kraljevska obitelj očito je puna kao brod

U slučaju da ste imalo sumnjali, britanska kraljevska obitelj imaju astronomnske račune: za početak, Meghan Markle i Princ Harry troše ogromne novce na Frogmore Cottage, rustikalni dvorac u kojem trenutno žive. Nedavno je objavljena vijest da je ovaj par potrošio 3 milijuna dolara samo na renovaciju, ali sada dolazi nova, još šokantnija svota: ona koju troše na zaštitare.

Frogmore Cottage-0427558739

Kako prenosi The Daily Mail, Meghan i Harry navodno mjesečno troše 750,000 funti, čime plaćaju 20 službenika policijskih snaga Met Police i Thames Valley koji ih čuvaju.

Policijski službenik u mirovini Dai Davies (koji se u prošlosti bavio zaštitom kraljevske obitelji) sa Daily Mailom podijelio je kako bi “mnogi mogli dovesti u pitanje odluku da se par preseli iz rezidencije koja ima savršeno osiguranje," dok drugi izvor tvrdi da je “osiguranje kraljevskog para prioritet, toliko da se prelaže sađenje drveća za zaštitu od pogleda vrijedno 20,000 funti.”

00MEGHANHARRYBABY-0431767534

U prijevodu, Meghan i Harry na imanju Frogmore, gdje su se odselili nakon poroda, sade drveće koje će ih zaštititi od pogleda (i paparazza), što je jako jako skup sport. I to bi bilo sve OK da kraljevska obitelj nije Meghan i Harryju ponudila da žive u palači Kensigton, gdje im drveće nije potrebno, i gdje je osiguranje već riješeno, i košta puno manje.

Ipak, najvažniji problem u svemu tome je to što svote od 750,000 funti za osiguranje, ili 20,000 funti za sadnju drveća, plaćaju porezni obaveznici.

Fotografije: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj