Jessie J prodaje glazbu, ne seksualnost

20/04/2012

Britanska zvijezda u posljednje vrijeme s medijima vodi rat na dva polja - s jedne su je strane optužili da popularnost duguje izjavama o svojoj biseksualnosti, s druge da ne pazi na vlastito zdravlje

Jessie J

Jessie J je miljenica publike, ali sa slavom, kao što svaka zvijezda zna, dolazi i ona neugodnija strana pa je pjevačica odnedavno zatrpana optužbama koje s njezinom glazbom nemaju nikakve veze. Jessie je odavno otvoreno rekla da je biseksualka, no nedavno objavljena neautorizirana biografija tvrdi da je zapravo lezbijka koja se krije iza "bi" oznake jer su joj rekli da će tako lakše prodati svoju glazbu. "To me kod medija najviše živcira. Nikad svoju seksualnost nisam upotrijebila da bih stigla u novine. Nikad neću dopustiti da to bude nešto što prodaje moju glazbu. Seksualnost te ne bi trebala definirati, nego biti dijelom tebe." Oznake je općenito živciraju: "Da sad imam dečka, bila bih hetero. Da imam curu, bila bih gej. Kad sam bila s bivšom curom i kad bih je nekome predstavila kao svoju curu, ljudima uopće nije bilo neugodno jer ni meni nije bilo neugodno." Jessie je zanijekala da je u vezi s rapperom Tiniejem i dodala da je trenutačno "single, sretna i uči o sebi". S Tiniejem Jessie ipak surađuje na novom albumu, kao i sa Ceejem Loom Greenom: njih su dvoje suci u glazbenom showu "The Voice" pa je to kolege odvelo zajedno i u studio, gdje rade na pjesmi koja će završiti na Jessienu drugom albumu.

Druga Jessiena velika bitka je ona protiv tabloida koji tvrde da je upravo zbog angažmana u "The Voiceu" ugrozila svoje zdravlje. Jessie je kao 18-godišnjakinja pretrpjela srčani udar, sudjeluje u kampanjama za podizanje svijesti o zdravlju kod mladih, a u medijima je svako malo neka priča o tome kako se iscrpljuje. "Zdravlje mi je jako važno, a mediji od toga prave sprdačinu. Puno toga žrtvujem da bi se moje tijelo i um mogli nositi s onim čime se bavim. Priče da patim i šutim kako bih ostvarila svoje snove jednostavno nisu točne."

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj