Emily Ratajkowski novu knjigu s njezinim golim fotkama naziva „prijestupom“

02/12/2016

Fotke su bile namijenjene časopisu, a Emily tvrdi kako je knjiga objavljena bez njezinog dopuštenja.

Veza između Emily i golotinje nije ništa nepoznato, no ovoga puta Emily tvrdi kako s novom knjigom golih fotografija fotografa Jonathana Ledera nema nikakve veze. Štoviše, u srijedu je na svom Twitter profilu objavila kako je knjiga objavljena bez njezinog dopuštenja. Ratajkowski je objavu nazvala „prijestupom“ i rekla kako ona ide protiv svega za što se bori: pravo na to da žena svoje tijelo koristi pod vlastitim uvjetima.

Prema članku New York Posta, knjiga Leder/Ratajkowski sadrži 71 eksplicitnu fotografiju Emily slikanu u kući u Woodstocku u New Yorku. Fotke su slikane 2012. godine, prije nego je njezina karijera bila i blizu onoga što je danas. „Snimali smo dvije noći... samo ona i ja“, piše Leder u predgovoru knjige. „Osjećala se vrlo, hajmo to reći, ugodno u svom tijelu, a što se snimanja tiče, rekao bih da je bilo zabavno.“

Washington Post tvrdi kako je Leder, inače specijalist za erotsku fotografiju, koristio Polaroid kako bi uslikao stotinjak Emilynih fotografija. Izdavač knjige, Imperial Publishing, knjigu reklamira kao „rijedak pogled na prirodnu zvijezdu na rubu eksplozije.“

Emily je u svojim tweetovima izjavila kako u početku Lederu nije željela pridavati ikakvu pažnju, ali joj je „dosta“ i morala je nešto reći. „Knjiga i fotografije u njoj su 'prijestup'“, piše. Fotografije su bile namijenjene jednom časopisu i nije dala dopuštenje da bi se iste objavile u knjizi.


Unatoč tome, knjiga se prodaje za 80 dolara, a fotografije će biti objavljene i u galeriji u New Yorku u veljači. Od Ledera i Imperial Publishinga još uvijek nismo čuli ni riječi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj