Cannes 2013. - lezbijska drama pobijedila, Leo DiCaprio izgubio

27/05/2013

Završio je 66. filmski festival u Cannesu, a nagrade nije dijelio samo stručni žiri. Cannes je i veliki tulum pa valja provjeriti i tko je kako prošao kad je u pitanju društveni život

Žiri filmskog festivala u Cannesu, kojem je predsjedao Steven Spielberg, a u kojem su među ostalima sjedili Nicole Kidman, Christoph Waltz i Ang Lee, Zlatnu je palmu noćas dodijelio "Adeleinu životu", drami o lezbijskoj ljubavi uglednog tuniškog redatelja Abdellatifa Kechichea. Među ostalima, nagrađenima valja istaknuti i Grand Prix dodijeljen najnovijem djelu braće Coen, "Inside Llewyn Davis", dok su nagrade za najbolje glumačke nastupe dobili Berenice Bejo za "Prošlost" i Bruce Dern za "Nebrasku".

Po dobrom starom običaju, svi koji su se zatekli u Cannesu mogli su računati i na lud noćni život, što po klubovima i partyjima, što po jahtama bjelosvjetskih milijardera usidrenim u vodama Francuske rivijere. U tom dijelu festivala bilježimo prvi (barem javnosti poznat) velik poraz zavodnika Leonarda DiCaprija. Glumačka superzvijezda, koja i inače obožava ugledni festival upravo zbog prilika za partijanje, ove je godine stigla i zbog promocije novog filma, "Velikog Gatsbyja" Baza Luhrmanna, u kojem ima glavnu ulogu.

y

Za razliku od redatelja, ili kolegice Carey Mulligan, koji su brzo nakon premijere otišli u Sydney nastaviti promovirati film, Leo je ostao, izvlačeći se na "obaveze".

Možda je trebao otići s njima, onda ne bi doživio takvo poniženje. Nakon što je godinama mogao birati koji god od supermodela želi da mu pravi društvo na koliki god želi, Leo je dobio "košaricu" od britanske "it cure" Care Delevingne. Cijelu ju je jednu večer ganjao i pokušavao je nagovoriti da se s njim vrati u hotel, čak joj i svoj broj telefona dao, no Cara nije bila impresionirana. I to do te mjere da je viđena kako se dobro provodi s Paris Hilton, dok se Leo morao tješiti s nekim drugim curama.

Za utjehu mu je i to što još dovoljno visoko kotira da na gala večeri na kojoj su se prikupljala sredstva za borbu protiv AIDS-a postigne najveću cijenu. Put u svemir krajem ove godine u jednom od prvih komercijalnih shuttleova Richarda Bransona sretnog anonimnog Leova obožavatelja/obožavateljicu stajat će oko 1,5 milijuna dolara, 10 puta više od redovne cijene, jer će moći s glumcem proći trodnevni trening za let i dijeliti s njim ograničenu količinu kisika kad krenu iz svemirskih visina panoramski razgledati Zemlju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj