5 stvari koje smo naučili od Franke na Cosmo Insta Live Chatu

20/04/2020

“Kada sve ovo završi, mislim da će svatko od nas biti nov čovjek”

Ako ste u nedjelju navečer bili jedan od onih koji su pratili drugi veliki Cosmo Insta Live Chat s trenutno najslušanijom hrvatskom pjevačicom Frankom i radijskom voditeljicom Katarinom Moškatelo, sigurno imate potrebu podijeliti s drugima sve što ste naučili. Dapače, želite od svake Frankine misli napraviti meme, ili hashtag. Kao mi.

Dok je Hrvatska u samoizolaciji zbog pandemije koronavirusa, Franka je također ostala doma, i prije nekoliko dana na svom Youtube kanalu objavila i spot za novu pjesmu “Nedodirljivi”. Ovaj spot—u akustičnoj verziji #ostanidoma—snimljen je u njezinom rodnom domu u Rapcu, otkuda nam se pridružila i na drugom velikom Cosmo Insta Live Chatu, a u ovoj emocionalnoj izvedbi, Franka svira i klavir, dok je njezin brat Nikola prati na gitari i kao prateći vokal. Glazbu i aranžman potpisuje Branimir Mihaljević, a tekst Nenad Ninčević. Pjesmu je s bratom Nikolom, izvela kao iznenađenje za sve svoje fanove i sve one koji su pratili Cosmo Insta Live Chat!

Cosmopolitan naslovnica Franka Batelić 2013.

Franka na hrvatskoj Cosmo naslovnici 2013.

Ovo su naš izbor Frankinih izjava koje su nas motivirale, oraspoložile, inspirirale, i dale nam novu energiju u borbi sa novim životnim izazovima.

1. “Kada sve ovo završi, mislim da će svatko od nas biti nov čovjek”.

Tom mišlju je Franka poručila svojim fanovima da svaka kriza donosi i nešto dobro, komentirajući ova “nezahvalna vremena u pandemiji koronavirusa COVID-19”, kako je rekla Katarina Moškatelo. I doista, samoizolacija, rad-od-kuće, sve su to velike lekcije s kojima se suočavamo, za sve, pa tako i za Franku. Jedva čekamo kako što će nam donijeti Franka nakon krize - još bolji, još kreativniji novi album? Gdje se može prednaručiti? Kupujemo!

2. “Svaki neuspjeh je tu da nas nauči nečemu”,

kazala je Franka, i dodala, “u to stvarno vjerujem. To je nešto što sam naučila s godinama, i što sam naučila samu sebe: da je neuspjeh zapravo dobra stvar. I ja puno razmišljam, i preispitujem se, ali mislim da toga nema, ne bismo napredovali, i ne bismo bilo bolji!”

franka

 

3. “Mislim da nitko sebe ne doživljava kao neku zvijezdu”.

Kada ju je Moškatelo pitala kako se nosi sa slavom i tisućama obožavatelja, Franka je rekla da misli da "nitko sebe ne doživljava kao neku zvijezdu", pa tako niti ona, te dodala kako je još uvijek u strahu prije svakog nastupa. "Svaki puta kada nešto snimim, uvijek se pitam da li je to dovoljno dobro, i uvijek se preispitujem”. Predivna, lijepa, divna, genijalna, komentirali su fanovi koji su pratili chat, a tako skromna. Zato te i volimo, Franka!

4. “Tu i tamo se trebamo isključiti”.

Katarina je Franku pitala kako to da se u jednom trenutku isključila sa scene, manje bila prisutna na društvenim mrežama i medijima, na što je Franka rekla da je “bilo puno razloga, sve se nekako nakupilo, i kod mene je došlo do te pauze, ali da je nije bilo, tko zna da li bih ja bila ovdje i tko zna da li bih surađivala sa svim genijalnim ljudima s kojima sada surađujem. Stoga, ja sam zahvalna na svojoj pauzici, i mislim da je dobro raditi pauze,” otkrila nam je Franka.

5. “Samo budite uporni!”

To je savjet koji je Franka dala svojim fanovima, i svim onima koji se žele baviti glazbom, ili bilokojom drugom karijerom u životu. “Nikada na treba odustati i vjerujte u svoje snove! Znam da zvuči 'lame', ali tako je!”

Ako vam ovo nije bilo dovoljno inspiracije, pravac na story Cosmopolitan Hrvatska instagram profila ili na YouTube i pogledajte Cosmopolitan Insta-Chat s Frankom u cjelini, i naravno, poslušajte akustičnu #ostanidoma verziju pjesme "Nedodirljivi"!

I.P.

Novo

Komentiraj