ZGODNO MUŠKO: Chris Hemsworth

20/03/2018

S visinom od 1,90 m i savršenom muskulaturom 34-godišnji australski glumac izgleda kao da su ga klesali najpoznatiji svjetski kipari, a uz to je talentiran, simpatičan i vjeran. ne postoji nitko kome bolje pristaje uloga – superheroja!

Što dobijete kad pomiješate irske, škotske, njemačke, nizozemske i britanske gene? Zgodnog Australca, naravno. Glumac Chris Hemsworth, poznat po ulozi Marvelova stripovskog superheroja Thora, izgleda kao da su ga klesali najpoznatiji svjetski kipari, ali zasluge za “klesanje” ipak ne idu umjetnicima nego – majci prirodi. Točnije, impozantnim valovima Tihog oceana na kojima je zgodni plavooki glumac proveo stotine sati surfajući (okej, plus teretana u koju je morao po službenoj dužnosti kad je dobio ulogu Thora).

Chris je u djetinjstvu trenirao i nogomet, čak su mu predviđali uspješnu sportsku karijeru, no ti su snovi propali zbog ozljede.

CHRIS HEMSWORTH 1

JE LI MOGUĆE DA OVAJ FRAJER NEMA NIJEDNU MANU? A kao da nije dovoljno što je superzgodan, jednako je toliko talentiran, pametan i drag. “Do te mjere da čovjeka počne živcirati to savršenstvo”, našalila se komičarka Melissa McCarthy, njegova partnerica u filmu “Istjerivači duhova”. “Na setu smo mu stalno pokušavale pronaći neku manu. I znate što, nismo uspjele”, rekla je Melissa.

No ono što australsku glumačku zvijezdu čini apsolutno neodoljivom u očima žena diljem svijeta nisu (samo) njegovi bicepsi i talent za glumu (gledali smo ga i u filmovima “Snjeguljica i lovac”, “Utrka života” i novom serijalu “Zvjezdanih staza”), nego činjenica da je totalno lud za svojom ženom i potpuno nezainteresiran za površna zadovoljstva koja Hollywood pruža svojim miljenicima. Španjolska glumica Elsa Pataky njegovo je srce osvojila 2010. (iste su se godine i vjenčali), a danas su ponosni roditelji kćerkice i dvojice sinova koje su odlučili odgajati daleko od tvornice snova.

Nakon deset godina života u L.A.-u, Chris se odlučio vratiti u rodnu Australiju, u Byron Bay, smatrajući da će mu djeca ondje imati normalniji život, u blizini bake i djeda, Chrisovih roditelja, te njegove braće Liama i Lukea, također glumaca.

CHRIS HEMSWORTH 6

KOD KUĆE JE NAJLJEPŠE Kad ne snima, najsretniji je kod kuće na farmi s djecom, kćeri Indijom te blizancima Sashom i Tristanom i suprugom Elsom. Ili surfajući na obližnjoj plaži. “Zbog snimanja filmova često putujemo, ali Elsi i meni to odgovara. Još sam se kao dijete naviknuo na nomadski način života, to razbija rutinu svakodnevice”, kaže Chris, čiji su roditelji Leonie (učiteljica engleskog) i Craig (socijalni radnik) nekoliko puta selili obitelj po Australiji pa su se braća Hemsworth jednako naviknula i na urbanu džunglu i na život u divljini, u susjedstvu rijeke prepune krokodila.

No Chris smatra kako su australski krokodili mnogo manje krvoločni od holivudskih paparazza koji su njega i njegovu obitelji proganjali na svakom koraku. Nakon desetljeća u SAD-u uspio je izgraditi ime (i to kao netko tko je “prešao” na veliko platno iz sapunice, popularne australske serije “Home & Away”), steći imetak, ali i mogućnost da živi gdje želi i ne brine se hoće li i dalje dobivati uloge.

Štoviše, danas može birati što želi raditi, iako mu, složit ćete se, tako zgodnom i visokom (metar devedeset, za holivudske pojmove, “neboder” od čovjeka), najbolje pristaju uloge – superheroja!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj