Theo James

03/04/2013

Samo je 20 minuta jedne epizode bilo dovoljno da Theo James posve obilježi prvu sezonu "Downton Abbeyja" i na sebe skrene pažnju svih koji ga dotad nisu (nekim čudom) zapazili. I samo pet minuta da se zaljubimo u njega

Rođen je: 16. prosinca 1984.

Dolazi iz: Oxforda, Engleska

Znamo ga po: "Upoznat ćeš visokog tamnog stranca", seriji "Bedlam", hororu "Underworld: Buđenje" te najviše kao g. Pamuka iz "Downton Abbeyja"

Samo je 20 minuta jedne epizode bilo dovoljno da Theo James posve obilježi prvu sezonu "Downton Abbeyja" i na sebe skrene pažnju svih koji ga dotad (nekim čudom) nisu zapazili. Turski diplomat Kemal Pamuk preokrenuo je tijek života lady Mary, a Theo, pravim imenom Theodore Peter J. K. Taptiklis, postao je vrlo tražen s obje strane Atlantika.

Ne da je prije toga sjedio skrštenih ruku: Theo, u čijem ste prezimenu možda prepoznali grčke korijene, sa svojih je starijih četvero braće i sestara odrastao na roditeljskoj farmi gusaka u Oxfordu. Glumom se bavio u vrtiću, ali su mu interesi tijekom školovanja bili malo drugačiji. Jedno je vrijeme dvojio između karijere logopeda i vlasnika puba, no povukla ga je filozofija, pa je to i upisao. Etika mu je išla sjajno, logika nikako, stoga je poletio za tadašnjom curom kad je ona krenula na audiciju za glumačku akademiju ne bi li tu okušao karijeru. On je prošao, ona nije.

Kad je završio školovanje, Theu su polako počele pristizati potvrdne uloge s audicija: Woody Allen uzeo ga je za manju ulogu u "Upoznat ćeš visokog tamnog stranca", pojavio se u "Engleskoj piti", imao nekoliko sitnijih uloga na TV-u, a u njih bi spadao i nastup u "Downton Abbeyju" da nisu svi pošizili za tom kostimiranom melodramom i obitelji Crawley. Ovako je James privukao još više pažnje u svojoj prvoj glavnoj ulozi, kao proročanstvima sklon stanovnik uklete bivše ludnice u "Bedlamu".

Eno ga sad preko "bare", u prvoj glavnoj ulozi na američkom tlu: u drami "Golden Boy" na televiziji CBS glumi ambicioznog murjaka koji postane najmlađi šef policije New Yorka. Na CBS-u nisu blesavi pa su u reklamnoj kampanji obilato koristili Theove tjelesne adute, što im se "vratilo" s nekoliko manjih prometnih zbog Jamesovih plakata na Times Squareu. Theo se na to smijulji, kaže da mu ne smeta što posao dobiva zbog izgleda, važno mu je da ostane jer zna glumiti. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj