Ryan Gosling

24/07/2013

Njime nas bombardiraju sa svih strana...Mi kažemo samo dajte! Njega nikad dosta!

Rođen je: 12. studenog 1980.

Dolazi iz: Ontaria u Kanadi

Znamo ga iz: doista brojnih filmova poput Notebooka, Martovskih Ida, Sloma.

   r                  r

Umjetnički nastrojeni Ryan nije pohađao osnovnu školu već ga je u njihovom domu podučavala majka. No cijelo je vrijeme pohađao škole glume u rodnoj Kanadi, na čemu smo mu jako zahvalni. Jer upravo zahvaljujući njegovom obrazovanju i talentu dobiva sve više glavnih uloga, a mi uživamo. Prvu glavnu ulogu dobio je 2004. u filmu The Notebook u kojem mu je partnerica bila Rachel McAdams. I priznajemo da smo joj dok smo gledali scene u kojima s Ryanom razmjenjuje nježnosti opasno zavidjeli. Film Half Nelson samo dvije godine kasnije donio mu je prvu nominaciju za Oscara za najbolju mušku ulogu. Iako nagradu nije osvojio, svima je postalo jasno kako je upravo Ryan jedan od najperspektivnijih glumaca današnjice. Iako je glumio razne uloge u raznim žanrovima, čini se da mu najbolje pristaje uloga tihog, samozatajnog frajera, pomalo emocionalno neuravnoteženoga.

U ranim danima mladosti, okušao se kao pjevač nastupajući na natjecanju talenata sa svojom starijom sestrom Mandi. Iako zahvaljujući njegovom seksi, dubokom glasu, ne bismo imali ništa protiv njegove karijere pjevača, nekako nam je draže što se odlučio za karijeru glumca. Ovako možemo uživati u njegovom glasu, ali i stasu. Ako ste se ikada zapitali koji je njegov najdraži film - to je Istočno od raja, iz davne 1955, a velici utjecaj na njega je ostavio film Plavi baršun neobičnog redatelja Davida Lyncha.

Saznali smo da mu je u srednjoj školi nadimak bio Nevolja. Ne znamo zašto točno, ali mi bismo sigurno voljeli uhvatiti se u koštac s takvom nevoljom, kako god to završilo. Pa makar završili u kazni! Zbog njega bi vrijedilo!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj