Max Irons

11/04/2013

Maksimalno zgodnim proglasit ćemo sina dvoje glumačkih aristokrata, Jeremyja Ironsa i Sinead Cusack

Rođen je: 17. listopada 1985.

Dolazi iz: Londona

Znamo ga po: viđen je u "Dorianu Grayu", "Crvenkapici", sada ga u kinima gledamo u hitu "U sebi". Osjećamo da mu vrijeme tek dolazi...

Svaki potomak nekog slavnog glumca/glumice prije ili kasnije posegne za roditeljskom karijerom. Nekima ide bolje, nekima slabije, a nama nešto govori da će Maxu Ironsu, sinu britansko-irskih glumačkih velikana Jeremyja Ironsa i Sinead Cusack, ići jako, jako dobro. Samo ga moraju privući u Hollywood, u koji mu se nimalo ne ide: "Puno mi je draže otići poslije posla u pub. Ovdje u Engleskoj jest kišno i pomalo tužno, ali se barem opiremo plastičnoj kirurgiji."

Max je oduvijek htio biti glumac i ništa drugo, samo su mu na putu stajale dvije stvari: "Kad sam imao osam godina, mama je na školskom recitalu shvatila da ne znam čitati. Svi su trebali izgovoriti neki tekst s papira, a ja sam u suzama zamuckivao. Dijagnosticirali su mi disleksiju. I danas kad idem na probe ili audicije, molim da mi unaprijed daju tekst, pa učim napamet i svoje i tuđe uloge. No kad ljudima objasniš problem, svi su puni razumijevanja." Problem broj dva: "Mama i tata su mi odmah rekli da se ne nadam njihovoj razini slave jer su oboje imali jako puno sreće."

Mladom Ironsu to ne smeta; najveći su mu problem kontroverze oko njegova oca. Nikad nije gledao "Požudu", u kojem je Jeremy dobar dio filma gol, jer ne želi vidjeti tatinu "opremu". Bilo ga je silno sram kad je Oscarovac odlučio po Oxfordu se voziti u konjskoj zaprezi. Ne možemo ni zamisliti što mu se vrti u glavi otkako je prošlog tjedna njegov tata svoju nesklonost gay brakovima uspio usporediti s "vjenčanjem oca i sina zbog poreznih olakšica". Zna Max da mu je tata malo lud, ali "moram mu se diviti jer čini stvari ne obazirući se na mišljenje drugih".

Max je, koliko zasad uspijevamo vidjeti, zgodna kombinacija čudaštva i zdravog razuma: obožava ronjenje na dah, mrzi teretanu, nakon koje jedva čeka zapaliti cigaretu, a auto je naučio voziti tek na setu "U sebi", hita snimljenog po romanu autorice "Sumraka" Stephenie Meyer, i najveća mu je briga bila da će nauditi svojoj partnerici Saoirse Ronan. Hodao je s australskom glumicom Emilie Browning ("Sucker Punch"), prekinuli su prošlo ljeto i ne znamo ima li koga novog. Možda su ove slasne usne slobodne za ljubljenje...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj