Karlo Mamić - naš kandidat za Mr. Bonda

04/07/2017

Zbog uspješnog biznisa koji je pokrenuo živi na potezu Miami – Toronto – Los Angeles, govori tri jezika, trenira boks, a u slobodno vrijeme bavi se humanitarnim radom. Ozbiljno sumnjamo da je on zapravo Bond. James Bond

Prvo što nam je palo na pamet kad smo vidjeli njegove fotke s plaže
bilo je – ovaj bi se dečko trebao javiti na kasting za sljedeći film o tajnom agentu 007. Daniel Craig, you are history!

Obrazovan i načitan, uvijek dobro odjeven, savršeno građen, surfa, trenira boks, 32-godišnji poduzetnik Karlo Mamić  jedan je od onih muškaraca kojima imate potrebu pronaći manu jer djeluje – kao da je nema. Svaka bi ga majka, kad pročita njegov CV, poželjela za zeta: nakon zagrebačke Gornjogradske gimnazije, završio je privatni studij Webster Private University u Austriji i pokrenuo vlastiti biznis (bavi se distribucijom i investiranjem), zbog kojeg je živio po cijelom svijetu – od Šangaja, Detroita  i New Yorka do Londona i Cancuna.

Trenutačno živi na tri lokacije – u Miamiju, Torontu i Los Angelesu, jer ga kao pravog strastvenog i hrabrog horoskopskog Lava uvijek mame nove avanture. Miami mu odgovara jer je, kaže, sudar kultura ondje nevjerojatan i sve se uglavnom vrti oko plaža, što mu odgovara jer surfa. “L. A. je L. A., glamurozan grad i biti dio toga odličan je osjećaj, a i ondje imam puno prijatelja. Toronto volim kad se treba rashladiti od vrućih dana u Miamiju i L. A.-u, Lake Ontario je prekrasan, ondje mi je dio obitelji, a i u Kanadi sam fokusiran na posao”, otkriva. 

g

Na Karlovu profilu na Facebooku (da, cure, ima ga) stoji geslo “Budi promjena u svijetu koju želiš vidjeti”, pod kojim živi. Upravo se iz zbog toga intenzivno bavi humanitarnim radom. “Trudim se biti što više izravno uključen u rad s potrebitima, ali djelujem i preko institucija jer u Kanadi imamo fundaciju koja pomaže izbjeglicama i svima kojima je pomoć potrebna. Pomažemo i tako što se trudimo otvarati što više radnih mjesta, micati ljude s ulica te graditi pučke kuhinje, prenoćišta za beskućnike”, govori Karlo. 

h

U slobodno vrijeme ovaj zgodni singl biznismen pliva, čita i trenira boks. Tim se sportom bavi već dvanaest godina. Trenirao je više borilačkih vještina, ali upravo je u boksu pronašao svoj unutarnji mir. Kaže da “savršeno djeluje na njegov sklad duha i tijela”. Još je solo pa smo ga, naravno, morali pitati što prvo primijeti na djevojci? “Osmijeh”, kaže. A savršeni izlazak u njegovoj režiji? “Večera u restoranu Zuma Miami, Kimpton Hotel i nastavak večeri na potezu One Hotel South Beach i Rooftop Pattio.”

U ljubavi je, otkriva, predan do kraja, a u biz­nisu agresivan. “Svoju sam kompaniju osnovao 2012. godine nakon odlaska u Ameriku, a njezin rast i razvoj tekao je fantastično zahvaljujući predanosti radu te mojim uspješnim partnerima u Americi, Kanadi i Meksiku. Krenuli smo s malim investicijama i jednim proizvodom, a sada imamo više od deset patenata i razgranat posao. Dokapitalizirali smo na desetke manjih i većih kompanija, kako u Sjevernoj Americi, tako i u Europi.” 

v

Tajna uspjeha u biznisu i životu općenito? “Pozitivan pristup iz čovjeka izvlači ono najbolje”, smatra. A često se sjeti i onog citata: “Blagoslovljen je onaj koji ništa ne očekuje jer nikad neće biti razočaran.”

Zbog posla je prethodnih godina rijetko posjećivao Zagreb, no to se sad promijenilo jer tu ima nekih poslovnih investicija, a posebno se veseli ljetu jer će se, osim na nekoliko drugih europskih destinacija, odmarati i na Jadranu. Nije nam želio otkriti na kojoj lokaciji točno pa onim djevojkama koje su se pomalo zaljubile čitajući ovaj tekst savjetujemo da škicnu na društvene mreže. Možda ga uspiju locirati. I, naravno, ako ga sretnete, preporučujemo vam – osmijeh od uha do uha.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj